Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés áfonyatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet Csokoládés áfonyatorta elkészítéséhez

Piskótához:

5 tojás (közepes méretű)
150 g porcukor
150 g búzaliszt
1 1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

400 g vörös áfonya
600 ml hideg tejszín

Díszítéshez:

A Csokoládés áfonyatorta elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm Ø) kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, a masszához adjuk és további 2 percig keverjük. A lisztet, a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, majd konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán 2 adagban a masszához keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a süteményt sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk.

Miután a piskóta kihűlt vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortás tányérra helyezzük. A kapcsos sütőkeretet megtisztítjuk és visszahelyezzük a piskótalap köré.

Krém:
Két evőkanálnyi áfonyát a díszítéshez félreteszünk. A maradék áfonyát az alsó tortalapon egyenletesen elszórjuk. A tejszínt a zselatin fix-szel a tasakon lévő utasítás szerint kemény habbá verjük. Jó 4-5 evőkanálnyi tejszínt félreteszünk. A maradék krémet az áfonyarétegen elsimítjuk, majd a felső tortalapot ráhelyezzük. A félretett krémmel bevonjuk. A tortát min. 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd egy sütőpapírra csurgatjuk és egy kb. 40 x 20 cm-es lappá simítjuk. Egy azonos nagyságú sütőpapírral lefedjük és enyhén rányomjuk.. A sütőpapírt feltekerjük és a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a kapcsos sütőformát eltávolítjuk. A sütőpapírba tekert tortabevonót kitekerjük, így kapott csokoládéforgáccsal és az áfonyával a tortát ízlés szerint díszítjük.
Csokoládés áfonyatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!