Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répatorta krémsajtos mázzal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőforma (30x11 cm):

zsiradék

Tésztához:

400 g sárgarépa
4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
100 g lágy margarin
100 g mogyorókrém, vagy földimogyoróvaj
150 g barna cukor
4 darab tojássárgája (M-es)
200 g tönkölybúzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g durvára aprított földimogyoró

Mázhoz:

50 g lágy margarin
60 g porcukor
100 g mogyorókrém, vagy földimogyoróvaj
200 g mascarpone krémsajt
1 csipet só

Díszítéshez:

2 evőkanál durvára darabolt földimogyoró
1 darab sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztához meghámozzuk és finomra reszeljük a sárgarépát. A kimért mogyorót durvább darabokra aprítjuk, majd 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez. A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C(előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjét és a sót konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A margarint és a mogyorókrémet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját a legmagasabb fokozaton belekeverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd szintén a masszába keverjük. Ezt követően először a répareszeléket és a darabolt mogyorót adjuk hozzá, és alaposan elkeverjük. A felvert tojáshabot röviden, óvatosan adjuk hozzá és addig keverjük, míg a tésztába teljesen eloszlatjuk. A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény masszáját a sütőformába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadában elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Répatorta krémsajtos mázzal süteményt 10 percre a formában rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A lágy margarint és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd belekeverjük a mogyorókrémet, a krémsajtot, a vanília kivonatot és a sót. A mázt egyenletesen elosztjuk a süteményen. A sárgarépát meghámozzuk, és zöldséghámozóval csíkokat hántunk le róla. A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény tetejét a répacsíkokkal és a félretett mogyoródarabokkal díszítjük.

Tipp:

Máz nélkül a Répatorta krémsajtos mázzal sütemény jól előkészíthető és fagyasztható.
A Répatorta krémsajtos mázzal bevont, édes sütemény jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!