
Répatorta krémsajtos mázzal



Hozzávalók
Téglalap alakú sütőforma (30x11 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztához meghámozzuk és finomra reszeljük a sárgarépát. A kimért mogyorót durvább darabokra aprítjuk, majd 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez. A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C(előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét és a sót konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A margarint és a mogyorókrémet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját a legmagasabb fokozaton belekeverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd szintén a masszába keverjük. Ezt követően először a répareszeléket és a darabolt mogyorót adjuk hozzá, és alaposan elkeverjük. A felvert tojáshabot röviden, óvatosan adjuk hozzá és addig keverjük, míg a tésztába teljesen eloszlatjuk. A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény masszáját a sütőformába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadában elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Répatorta krémsajtos mázzal süteményt 10 percre a formában rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A lágy margarint és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd belekeverjük a mogyorókrémet, a krémsajtot, a vanília kivonatot és a sót. A mázt egyenletesen elosztjuk a süteményen. A sárgarépát meghámozzuk, és zöldséghámozóval csíkokat hántunk le róla. A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény tetejét a répacsíkokkal és a félretett mogyoródarabokkal díszítjük.
Tipp:


Répatorta krémsajtos mázzal
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőforma (30x11 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztához meghámozzuk és finomra reszeljük a sárgarépát. A kimért mogyorót durvább darabokra aprítjuk, majd 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez. A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C(előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét és a sót konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A margarint és a mogyorókrémet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját a legmagasabb fokozaton belekeverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd szintén a masszába keverjük. Ezt követően először a répareszeléket és a darabolt mogyorót adjuk hozzá, és alaposan elkeverjük. A felvert tojáshabot röviden, óvatosan adjuk hozzá és addig keverjük, míg a tésztába teljesen eloszlatjuk. A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény masszáját a sütőformába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadában elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Répatorta krémsajtos mázzal süteményt 10 percre a formában rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A lágy margarint és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd belekeverjük a mogyorókrémet, a krémsajtot, a vanília kivonatot és a sót. A mázt egyenletesen elosztjuk a süteményen. A sárgarépát meghámozzuk, és zöldséghámozóval csíkokat hántunk le róla. A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény tetejét a répacsíkokkal és a félretett mogyoródarabokkal díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?