
Citromos félhold


Hozzávalók
Citromos félhold
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
Egy közepes méretű tepsibe tesszük. Lassú tűznél sütjük.
Ha kihűlt, lelocsoljuk a következő mázzal.
A cukrot a citromlével meg a vízzel addig keverjük, amíg az egész teljesen sima, fényes, sűrűn folyó lesz. Ezután már kenhetjük is a tésztára, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.


Citromos félhold
Hozzávalók
Citromos félhold
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
Egy közepes méretű tepsibe tesszük. Lassú tűznél sütjük.
Ha kihűlt, lelocsoljuk a következő mázzal.
A cukrot a citromlével meg a vízzel addig keverjük, amíg az egész teljesen sima, fényes, sűrűn folyó lesz. Ezután már kenhetjük is a tésztára, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?