Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos félhold

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos félhold

38 dkg cukor
20 dkg liszt
25 dkg vaj
8 db tojás
1 db citrom reszelt héja és leve

Tetejére:

30 deka porcukor
1 citrom leve
1-2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét.
Lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
Egy közepes méretű tepsibe tesszük. Lassú tűznél sütjük.
Ha kihűlt, lelocsoljuk a következő mázzal.
A cukrot a citromlével meg a vízzel addig keverjük, amíg az egész teljesen sima, fényes, sűrűn folyó lesz. Ezután már kenhetjük is a tésztára, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
Citromos félhold

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!