
Gyümölcsös barackmagok



Hozzávalók
Kevert tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint és a megolvasztott tortabevonót egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a sót, míg egy sűrű masszát kapunk. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk az őrölt mandulát és a citromlevet, majd konyhai robotgéppel közepes fokozaton sima tésztává keverjük. A masszát kisebb adagokban egy nyomózsákba töltjük (8 mm Ø) és tepsibe kb. 2 cm nagyságú halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-13 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A süteményt elfelezzük és cseresznyelekvárral töltjük. A megtöltött lapokat kicsit összenyomjuk Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral hintjük.
Tippek:
Ízlés szerint a süteményre megolvasztott tortabevonót csurgathatunk.


Gyümölcsös barackmagok
Hozzávalók
Kevert tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint és a megolvasztott tortabevonót egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a sót, míg egy sűrű masszát kapunk. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk az őrölt mandulát és a citromlevet, majd konyhai robotgéppel közepes fokozaton sima tésztává keverjük. A masszát kisebb adagokban egy nyomózsákba töltjük (8 mm Ø) és tepsibe kb. 2 cm nagyságú halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-13 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A süteményt elfelezzük és cseresznyelekvárral töltjük. A megtöltött lapokat kicsit összenyomjuk Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral hintjük.
Tippek:
Ízlés szerint a süteményre megolvasztott tortabevonót csurgathatunk.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?