Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös barackmagok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60-65 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Kevert tésztához:

50 g fehér tortabevonó
160 g lágy Rama Vajas Íz
80 g porcukor
1 csipet só
170 g búzaliszt
50 g őrölt mandula
1 evőkanál citromlé

Töltelékhez:

ízlés szerint 75 g lekvár

Díszítéshez:

némi porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A tortabevonót feldaraboljuk, és gőz felett megolvasztjuk.

Alsó és felső sűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kevert tészta:
A margarint és a megolvasztott tortabevonót egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a sót, míg egy sűrű masszát kapunk. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk az őrölt mandulát és a citromlevet, majd konyhai robotgéppel közepes fokozaton sima tésztává keverjük. A masszát kisebb adagokban egy nyomózsákba töltjük (8 mm Ø) és tepsibe kb. 2 cm nagyságú halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-13 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A süteményt elfelezzük és cseresznyelekvárral töltjük. A megtöltött lapokat kicsit összenyomjuk Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral hintjük.

Tippek:

A sütemény jól záródó fémdobozban akár 2 hétig is eltartható.
Ízlés szerint a süteményre megolvasztott tortabevonót csurgathatunk.
Gyümölcsös barackmagok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-09
1 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
2 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
1 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!