Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös barackmagok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60-65 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60-65 darab elkészítéséhez

Kevert tésztához:

50 g fehér tortabevonó
160 g lágy Rama Vajas Íz
80 g porcukor
1 csipet só
170 g búzaliszt
50 g őrölt mandula
1 evőkanál citromlé

Töltelékhez:

ízlés szerint 75 g lekvár

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A tortabevonót feldaraboljuk, és gőz felett megolvasztjuk.

Alsó és felső sűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kevert tészta:
A margarint és a megolvasztott tortabevonót egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a sót, míg egy sűrű masszát kapunk. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk az őrölt mandulát és a citromlevet, majd konyhai robotgéppel közepes fokozaton sima tésztává keverjük. A masszát kisebb adagokban egy nyomózsákba töltjük (8 mm Ø) és tepsibe kb. 2 cm nagyságú halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-13 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A süteményt elfelezzük és cseresznyelekvárral töltjük. A megtöltött lapokat kicsit összenyomjuk Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral hintjük.

Tippek:

A sütemény jól záródó fémdobozban akár 2 hétig is eltartható.
Ízlés szerint a süteményre megolvasztott tortabevonót csurgathatunk.
Gyümölcsös barackmagok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!