Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-vaníliás felhők

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

3 tojásfehérje (közepes méretű)
75 g porcukor
50 g porcukor
100 g mandulaforgács v. szeletelt mandula
50 g csokoládé

Díszítés:

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Alsó és felső sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 110 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Egy keverőedényben a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Legmagasabb fokozaton keverve fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a bourbon vanília aromát. A porcukrot és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a masszához forgatjuk. Végül hozzákeverjük a mandulát és a csokoládéforgácsot.

Két teáskanál segítségével diónyi nagyságú halmokat formázunk az előkészített tepsire.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez a tortabevonót a tasakon szereplő útmutató szerint, forró vízbe állítva megolvasztjuk. A tasak egyik csücskét ollóval levágjuk, majd a habcsókot tetszés szerint díszítjük, és hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

Jól záródó fémdobozban, akár 3 hétig is eltartható.

A habcsókot érdemes 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni.
Csokis-vaníliás felhők

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!