Citromos, friss málnakence
Hozzávalók
200 g málna
1 tasak Dr. Oetker Expressz Gyümölcskence
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
Elkészítés
Előkészítés:
A málnát leszemezzük, megtisztítjuk, esetleg megmossuk, lecsepegtetjük, majd kimérünk 200 g-ot.
Elkészítés:
A málnát egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a citromhéjjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük.
Öntsük a gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml), és felhasználásig tároljuk a hűtőszekrényben.
A gyümölcskence max. 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben.
Öntsük a gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml), és felhasználásig tároljuk a hűtőszekrényben.
A gyümölcskence max. 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben.
Tippek:
A gyümölcskence készítéséhez csak ép és teljesen egészséges gyümölcsöt használjunk.
Ízletes kenyérre, joghurtba keverve vagy palacsintára kenve, császármorzsa mellé.
Ízletes kenyérre, joghurtba keverve vagy palacsintára kenve, császármorzsa mellé.
Kedvencnek jelölöm
Citromos, friss málnakence
Hozzávalók
1 darab 250 ml-es befőttes üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A málnát leszemezzük, megtisztítjuk, esetleg megmossuk, lecsepegtetjük, majd kimérünk 200 g-ot.
Elkészítés:
A málnát egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a citromhéjjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük.
Öntsük a gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml), és felhasználásig tároljuk a hűtőszekrényben.
A gyümölcskence max. 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben.
Öntsük a gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml), és felhasználásig tároljuk a hűtőszekrényben.
A gyümölcskence max. 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben.
Tippek:
A gyümölcskence készítéséhez csak ép és teljesen egészséges gyümölcsöt használjunk.
Ízletes kenyérre, joghurtba keverve vagy palacsintára kenve, császármorzsa mellé.
Ízletes kenyérre, joghurtba keverve vagy palacsintára kenve, császármorzsa mellé.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?