Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgarépás banánkenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Téglalap alakú formához(25x11):

némi zsiradék
némi liszt

Tésztához:

150 g sárgarépa
125 g puha vaj vagy margarin
100 g búzaliszt
70 g cukor
4 darab tojás (M-es)
2 darab banán (kb. 200 g, hámozott súly)
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt mandula
1 csipet só

Díszítéshez:

150 g tejcsokoládés tortabevonó
2 teáskanál olaj
30 g banánchips
1 evőkanál pirított, aprított törökmogyoró

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A répákat megpucoljuk, finomra reszeljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:

A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. A tojássárgáját és a cukrot hozzákeverjük, és az egészet habosra keverjük.
A banánokat meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd hozzákeverjük.
A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát összekeverjük. A felét a tésztába keverjük. Előbb a reszelt répát, majd a maradék lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végezetül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A tésztát a formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. A sütőformát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.

Sütési idő: kb. 50 perc

A süteményt a formában, rácson 15 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:

A tortabevonót összetördeljük, majd az olajjal együtt, egy habüstben, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. A süteményre csorgatjuk.
A banánchipszet és a mogyoródarabokat rászórjuk, hagyjuk megszilárdulni.
Sárgarépás banánkenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!