Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgarépás banánkenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú formához(25x11):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

150 g sárgarépa
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g búzaliszt
70 g cukor
4 darab tojás (M-es)
2 darab banán (kb. 200 g, hámozott súly)
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt mandula
1 csipet só

Díszítéshez:

150 g tejcsokoládés tortabevonó
2 teáskanál olaj
30 g banánchips
1 evőkanál pirított, aprított törökmogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Sárgarépás banánkenyér sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A répákat megpucoljuk, finomra reszeljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. A tojássárgáját és a cukrot hozzákeverjük, és az egészet habosra keverjük.
A banánokat meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd hozzákeverjük.
A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát összekeverjük. A felét a tésztába keverjük. Előbb a reszelt répát, majd a maradék lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végezetül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A tésztát a formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. A sütőformát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.

Sütési idő: kb. 50 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, rácson 15 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, majd az olajjal együtt, egy habüstben, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. A süteményre csorgatjuk. A banánchipszet és a mogyoródarabokat rászórjuk a Sárgarépás banánkenyér sütemény tetejére, hagyjuk megszilárdulni.

Tipp

Ízlés szerint tejcsokoládés tortabevonó helyett használhatunk fehér- vagy étcsokoládésat, valamint édes vagy sós karamellás mázat is csorgathatunk a Sárgarépás banánkenyér sütemény tetejére.
A Sárgarépás banánkenyér egészséges és finom édes sütemény jeles napokra, családi ünnepekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-03
1 Kedvelés

Süssünk sósat leveles tésztából!

Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!