
Mini sütemény Airfryerben



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø18 cm):
Kevert tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden, 2 adagban, közepes sebességen, a tejjel felváltva. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát ez Airfryer-be, és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában kb.10 percig. Ezután oldjuk ki a forma peremét és vegyük ki a sütemény, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson.
Mázhoz:
Keverjük össze a porcukrot a vízzel. Fordítsuk át a tortát, távolítsuk el a sütőpapírt, és helyezzük egy tányérra a süteményt. A cukormázat öntsük a tortára, és késsel kenjük el. Azonnal díszítsük a tetszés szerinti dekorcukorral, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Tipp:


Mini sütemény Airfryerben
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø18 cm):
Kevert tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden, 2 adagban, közepes sebességen, a tejjel felváltva. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát ez Airfryer-be, és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában kb.10 percig. Ezután oldjuk ki a forma peremét és vegyük ki a sütemény, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson.
Mázhoz:
Keverjük össze a porcukrot a vízzel. Fordítsuk át a tortát, távolítsuk el a sütőpapírt, és helyezzük egy tányérra a süteményt. A cukormázat öntsük a tortára, és késsel kenjük el. Azonnal díszítsük a tetszés szerinti dekorcukorral, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?