Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos kalács

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos kalács

3 tojás
22 dkg cukor
10 dkg margarin
35 dkg liszt
2,5 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
1 citrom héja
1 teáskanál citrom aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet, sütőport, sót elkeverjük. A tojásos keverékhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, a citrom héját, és a citromaromát és elkeverjük benne. Ehhez a masszához hozzákeverjük a száraz alapanyagokat is. Ha tészta még ragadna, keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy elváljon az edény falától/ kezünktől. Ezt a tésztát kivajazott kalácsformába egyengessük el, majd süssük 200 fokon körülbelül 30 percig. Ekkorra a kalácsunk teteje megpirul, de belül nedves és puha marad.
Citromos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!