Citromos kalács
Hozzávalók
Citromos kalács
3 tojás
22 dkg cukor
10 dkg margarin
35 dkg liszt
2,5 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
1 citrom héja
1 teáskanál citrom aroma
Elkészítés
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet, sütőport, sót elkeverjük. A tojásos keverékhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, a citrom héját, és a citromaromát és elkeverjük benne. Ehhez a masszához hozzákeverjük a száraz alapanyagokat is. Ha tészta még ragadna, keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy elváljon az edény falától/ kezünktől. Ezt a tésztát kivajazott kalácsformába egyengessük el, majd süssük 200 fokon körülbelül 30 percig. Ekkorra a kalácsunk teteje megpirul, de belül nedves és puha marad.
Kedvencnek jelölöm
Citromos kalács
Hozzávalók
Citromos kalács
3 tojás
22 dkg cukor
10 dkg margarin
35 dkg liszt
2,5 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
1 citrom héja
1 teáskanál citrom aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet, sütőport, sót elkeverjük. A tojásos keverékhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, a citrom héját, és a citromaromát és elkeverjük benne. Ehhez a masszához hozzákeverjük a száraz alapanyagokat is. Ha tészta még ragadna, keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy elváljon az edény falától/ kezünktől. Ezt a tésztát kivajazott kalácsformába egyengessük el, majd süssük 200 fokon körülbelül 30 percig. Ekkorra a kalácsunk teteje megpirul, de belül nedves és puha marad.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?