Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos kalács

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos kalács

3 tojás
22 dkg cukor
10 dkg margarin
35 dkg liszt
2,5 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
1 citrom héja
1 teáskanál citrom aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet, sütőport, sót elkeverjük. A tojásos keverékhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, a citrom héját, és a citromaromát és elkeverjük benne. Ehhez a masszához hozzákeverjük a száraz alapanyagokat is. Ha tészta még ragadna, keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy elváljon az edény falától/ kezünktől. Ezt a tésztát kivajazott kalácsformába egyengessük el, majd süssük 200 fokon körülbelül 30 percig. Ekkorra a kalácsunk teteje megpirul, de belül nedves és puha marad.
Citromos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!