
Kakaós krémes



Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
180 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
50 ml napraforgóolaj
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém cukorcsökkentett
800 ml hideg tej
Díszítéshez:
kb. 2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A Kakaós krémes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. Az összes hozzávalót (a tojásfehérjehab kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a formát betoljuk a sütő alsó harmadába, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, lehúzzuk a süteményről a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. A tésztát egy tálcára tesszük és sütőkeretet helyezünk köré.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A süteményt tálalásig (min. 1 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt kakaóporral meghintjük és szeletekre vágva kínáljuk a Kakaós krémes süteményt.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. Az összes hozzávalót (a tojásfehérjehab kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a formát betoljuk a sütő alsó harmadába, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, lehúzzuk a süteményről a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. A tésztát egy tálcára tesszük és sütőkeretet helyezünk köré.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A süteményt tálalásig (min. 1 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt kakaóporral meghintjük és szeletekre vágva kínáljuk a Kakaós krémes süteményt.
Tipp:
Sütőkeret helyett magas falú tepsit is használhatunk a Kakaós krémes sütemény elkészítéséhez.
A sütemény tetejét kakaó helyett olvasztott csokoládéval, szeletelt mandulával is díszíthetjük.
A sütemény tetejét kakaó helyett olvasztott csokoládéval, szeletelt mandulával is díszíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Kakaós krémes
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
180 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 ml napraforgóolaj
Díszítéshez:
kb. 2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Kakaós krémes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. Az összes hozzávalót (a tojásfehérjehab kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a formát betoljuk a sütő alsó harmadába, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, lehúzzuk a süteményről a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. A tésztát egy tálcára tesszük és sütőkeretet helyezünk köré.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A süteményt tálalásig (min. 1 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt kakaóporral meghintjük és szeletekre vágva kínáljuk a Kakaós krémes süteményt.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. Az összes hozzávalót (a tojásfehérjehab kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a formát betoljuk a sütő alsó harmadába, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, lehúzzuk a süteményről a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. A tésztát egy tálcára tesszük és sütőkeretet helyezünk köré.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A süteményt tálalásig (min. 1 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt kakaóporral meghintjük és szeletekre vágva kínáljuk a Kakaós krémes süteményt.
Tipp:
Sütőkeret helyett magas falú tepsit is használhatunk a Kakaós krémes sütemény elkészítéséhez.
A sütemény tetejét kakaó helyett olvasztott csokoládéval, szeletelt mandulával is díszíthetjük.
A sütemény tetejét kakaó helyett olvasztott csokoládéval, szeletelt mandulával is díszíthetjük.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?