
Almás-bodzás bukta



Hozzávalók
Tepsi mérete (kb. 30x20 cm)
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezen kívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Kelt tészta:
A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A pudingport kb. 6 evőkanál bodzaszörppel simára keverjük. A maradék szörpöt a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, a megkevert pudingport beleöntjük, és 1 perc alatt kevergetés közben megfőzzük, majd beletesszük az almakockákat. A margarint felolvasztjuk, és kb. a negyedével a formát vékonyan kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, kör alakúra nyújtjuk (Ø kb.12 cm), és egyenként kb. 2 evőkanál tölteléket teszünk a közepébe. A tésztát ráhajtjuk a töltelékre és szorosan összenyomjuk. A buktákat vágással lefelé a formába tesszük, és a maradék folyékony zsiradékkal megkenjük. Még egyszer hagyjuk addig kelni, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forró Almás-bodzás bukta sütemény tetejét porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.
Tipp:


Almás-bodzás bukta
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsi mérete (kb. 30x20 cm)
Tésztához:
Ezen kívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Kelt tészta:
A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A pudingport kb. 6 evőkanál bodzaszörppel simára keverjük. A maradék szörpöt a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, a megkevert pudingport beleöntjük, és 1 perc alatt kevergetés közben megfőzzük, majd beletesszük az almakockákat. A margarint felolvasztjuk, és kb. a negyedével a formát vékonyan kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, kör alakúra nyújtjuk (Ø kb.12 cm), és egyenként kb. 2 evőkanál tölteléket teszünk a közepébe. A tésztát ráhajtjuk a töltelékre és szorosan összenyomjuk. A buktákat vágással lefelé a formába tesszük, és a maradék folyékony zsiradékkal megkenjük. Még egyszer hagyjuk addig kelni, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forró Almás-bodzás bukta sütemény tetejét porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?