Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-bodzás bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab Almás-bodzás bukta elkészítéséhez

Tepsi mérete (kb. 30x20 cm)

Tésztához:

250 ml tej
50 g Rama margarin
500 g búzaliszt
50 g porcukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es), vagy 2 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

500 g alma
300 ml bodzaszörp

Ezen kívül:

kb. 50 g Rama margarin
porcukor

Az Almás-bodzás bukta elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés:

Kelt tészta:
A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Töltelék:
Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A pudingport kb. 6 evőkanál bodzaszörppel simára keverjük. A maradék szörpöt a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, a megkevert pudingport beleöntjük, és 1 perc alatt kevergetés közben megfőzzük, majd beletesszük az almakockákat. A margarint felolvasztjuk, és kb. a negyedével a formát vékonyan kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, kör alakúra nyújtjuk (Ø kb.12 cm), és egyenként kb. 2 evőkanál tölteléket teszünk a közepébe. A tésztát ráhajtjuk a töltelékre és szorosan összenyomjuk. A buktákat vágással lefelé a formába tesszük, és a maradék folyékony zsiradékkal megkenjük. Még egyszer hagyjuk addig kelni, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forró buktákat porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.

Tipp:

A buktát Dr. Oetker Expressz Vaníliaízű desszertöntettel tálaljuk.
Almás-bodzás bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-10-22
0 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
1 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!