
Citromos kuglóf



Hozzávalók
Kuglófformához (22 cm Ø):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
300 g lágy vaj vagy margarin
250 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
5 darab tojás (M-es)
350 g búzaliszt
50 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
kb. 2 evőkanál citromlé
Mázhoz:
150 g porcukor
2 - 3 evőkanál citromlé
Elkészítés
Előkészítés:
A formát zsiradékkal megkenjük, és belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és a citromlével felváltva 2 adagban közepes fokozaton hozzáadjuk a tésztához, majd egyenletesen elosztjuk a formában. A sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, leválasztjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, leválasztjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Születésnapi kuglófhoz díszítsük a süteményt gyertyával.

Kedvencnek jelölöm

Citromos kuglóf
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (22 cm Ø):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
300 g lágy vaj vagy margarin
250 g cukor
5 darab tojás (M-es)
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
kb. 2 evőkanál citromlé
Mázhoz:
150 g porcukor
2 - 3 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A formát zsiradékkal megkenjük, és belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és a citromlével felváltva 2 adagban közepes fokozaton hozzáadjuk a tésztához, majd egyenletesen elosztjuk a formában. A sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, leválasztjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, leválasztjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Születésnapi kuglófhoz díszítsük a süteményt gyertyával.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?