Citromos Macaron
Hozzávalók
Citromos Macaron
80 g őrölt mandula
120 g porcukor
2 nagy tojásfehérje
50 g kristálycukor
pár csepp ételfesték
Krém:
100 g fehér csokoládé
30 ml tejszín
1 kiskanál citromlé
1 evőkanál citrom héja
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citrom héjat és az ételfestéket is. A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba szitáljuk, jól összekeverjük. Majd óvatosan forgassuk bele a porcukros mandulát a tojáshabba, ne keverjük túl a masszát. Töltsük a masszát egy zacskóba, aminek 2 centis lyukat vágjunk a végére. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket.
Min. 30-60 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és ha a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
Előmelegített sütőben, 150 °C-on, 13-15 percig sütjük.
A krémhez felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a fehér csokoládét, beletesszük a citrom héjat, és a levét, és addig főzzük, amíg a csoki el nem olvad. Megvárjuk, amíg a krém teljesen kihűl. Ha a macaron -ok kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és a krémmel ragasszunk össze 1-1 darabot.
Min. 30-60 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és ha a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
Előmelegített sütőben, 150 °C-on, 13-15 percig sütjük.
A krémhez felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a fehér csokoládét, beletesszük a citrom héjat, és a levét, és addig főzzük, amíg a csoki el nem olvad. Megvárjuk, amíg a krém teljesen kihűl. Ha a macaron -ok kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és a krémmel ragasszunk össze 1-1 darabot.
Kedvencnek jelölöm
Citromos Macaron
Hozzávalók
Citromos Macaron
80 g őrölt mandula
120 g porcukor
2 nagy tojásfehérje
50 g kristálycukor
pár csepp ételfesték
Krém:
100 g fehér csokoládé
30 ml tejszín
1 kiskanál citromlé
1 evőkanál citrom héja
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citrom héjat és az ételfestéket is. A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba szitáljuk, jól összekeverjük. Majd óvatosan forgassuk bele a porcukros mandulát a tojáshabba, ne keverjük túl a masszát. Töltsük a masszát egy zacskóba, aminek 2 centis lyukat vágjunk a végére. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket.
Min. 30-60 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és ha a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
Előmelegített sütőben, 150 °C-on, 13-15 percig sütjük.
A krémhez felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a fehér csokoládét, beletesszük a citrom héjat, és a levét, és addig főzzük, amíg a csoki el nem olvad. Megvárjuk, amíg a krém teljesen kihűl. Ha a macaron -ok kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és a krémmel ragasszunk össze 1-1 darabot.
Min. 30-60 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és ha a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
Előmelegített sütőben, 150 °C-on, 13-15 percig sütjük.
A krémhez felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a fehér csokoládét, beletesszük a citrom héjat, és a levét, és addig főzzük, amíg a csoki el nem olvad. Megvárjuk, amíg a krém teljesen kihűl. Ha a macaron -ok kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és a krémmel ragasszunk össze 1-1 darabot.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?