Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Creme VEGA-s csirkepaprikás

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Csirkepaprikáshoz:

4 darab egész csirkecomb
2 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 darab közepes méretű tv-paprika
2 darab közepes méretű paradicsom
2 evőkanál olaj
1 evőkanál fűszerpaprika
őrölt fekete bors
1 púpozott evőkanál búzaliszt

Körethez:

200 g tarhonya
2 evőkanál olaj

Tálaláshoz:

Dr. Oetker Creme VEGA ízlés szerint

Díszítéshez:

némi fűszerpaprika
némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csirkecombokat az ízületeknél kettévágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, a paprika csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk, a paradicsomot nagyobbra daraboljuk.

Elkészítés:

Csirkepaprikás:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban. Először rászórjuk a paprikakockákat, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás-paprikás alapra rászórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a paradicsomot és a csirkecombokat is. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi a combokat kb. félig ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve, a combokat megfordítva 50-60 percet főzzük, közben, ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, de mindig csak egy kevéssel.

Az átfőtt csirkecombokat szedőkanállal kivesszük, félretesszük, majd a szaftot botmixerrel krémesre törjük. A Creme VEGA-t először a liszttel csomómentesre keverjük, majd 3-4 evőkanálnyi szafttal elkeverjük. A lábasba öntjük, kézi habverővel simára keverjük, összeforraljuk és besűrűsítjük a szaftot. A combokat tálalásig visszatesszük.

Köret:
Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd rászórjuk a tarhonyát, és aranyszínűre pirítjuk. Ezután felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.

A csirkepaprikást a tarhonyával tálaljuk, kanalazunk rá Creme VEGA-t, és kevés fűszerpaprikával, valamint petrezselyemzölddel díszítjük.

Tippek:

A csirkepaprikásba belefőzhetünk egy darab hegyes-erős zöldpaprikát.
A csirkepaprikást tálalhatjuk Creme VEGA-val készített uborkasalátával.
Creme VEGA-s csirkepaprikás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!