Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Creme VEGA-s csirkepaprikás

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Csirkepaprikáshoz:

4 darab egész csirkecomb
2 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 darab közepes méretű tv-paprika
2 darab közepes méretű paradicsom
2 evőkanál olaj
1 evőkanál fűszerpaprika
őrölt fekete bors
1 púpozott evőkanál búzaliszt

Körethez:

200 g tarhonya
2 evőkanál olaj

Tálaláshoz:

Dr. Oetker Creme VEGA ízlés szerint

Díszítéshez:

némi fűszerpaprika
némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csirkecombokat az ízületeknél kettévágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, a paprika csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk, a paradicsomot nagyobbra daraboljuk.

Elkészítés:

Csirkepaprikás:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban. Először rászórjuk a paprikakockákat, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás-paprikás alapra rászórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a paradicsomot és a csirkecombokat is. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi a combokat kb. félig ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve, a combokat megfordítva 50-60 percet főzzük, közben, ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, de mindig csak egy kevéssel.

Az átfőtt csirkecombokat szedőkanállal kivesszük, félretesszük, majd a szaftot botmixerrel krémesre törjük. A Creme VEGA-t először a liszttel csomómentesre keverjük, majd 3-4 evőkanálnyi szafttal elkeverjük. A lábasba öntjük, kézi habverővel simára keverjük, összeforraljuk és besűrűsítjük a szaftot. A combokat tálalásig visszatesszük.

Köret:
Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd rászórjuk a tarhonyát, és aranyszínűre pirítjuk. Ezután felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.

A csirkepaprikást a tarhonyával tálaljuk, kanalazunk rá Creme VEGA-t, és kevés fűszerpaprikával, valamint petrezselyemzölddel díszítjük.

Tippek:

A csirkepaprikásba belefőzhetünk egy darab hegyes-erős zöldpaprikát.
A csirkepaprikást tálalhatjuk Creme VEGA-val készített uborkasalátával.
Creme VEGA-s csirkepaprikás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!