
Creme VEGA-s csirkepaprikás



Hozzávalók
Csirkepaprikáshoz:
4 darab egész csirkecomb
2 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 darab közepes méretű tv-paprika
2 darab közepes méretű paradicsom
2 evőkanál olaj
1 evőkanál fűszerpaprika
só
őrölt fekete bors
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 púpozott evőkanál búzaliszt
Körethez:
200 g tarhonya
2 evőkanál olaj
só
Tálaláshoz:
Dr. Oetker Creme VEGA ízlés szerint
Díszítéshez:
némi fűszerpaprika
némi petrezselyemzöld
Elkészítés
Előkészítés:
A csirkecombokat az ízületeknél kettévágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, a paprika csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk, a paradicsomot nagyobbra daraboljuk.
Elkészítés:
Csirkepaprikás:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban. Először rászórjuk a paprikakockákat, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás-paprikás alapra rászórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a paradicsomot és a csirkecombokat is. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi a combokat kb. félig ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve, a combokat megfordítva 50-60 percet főzzük, közben, ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, de mindig csak egy kevéssel.
Az átfőtt csirkecombokat szedőkanállal kivesszük, félretesszük, majd a szaftot botmixerrel krémesre törjük. A Creme VEGA-t először a liszttel csomómentesre keverjük, majd 3-4 evőkanálnyi szafttal elkeverjük. A lábasba öntjük, kézi habverővel simára keverjük, összeforraljuk és besűrűsítjük a szaftot. A combokat tálalásig visszatesszük.
Köret:
Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd rászórjuk a tarhonyát, és aranyszínűre pirítjuk. Ezután felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
A csirkepaprikást a tarhonyával tálaljuk, kanalazunk rá Creme VEGA-t, és kevés fűszerpaprikával, valamint petrezselyemzölddel díszítjük.
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban. Először rászórjuk a paprikakockákat, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás-paprikás alapra rászórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a paradicsomot és a csirkecombokat is. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi a combokat kb. félig ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve, a combokat megfordítva 50-60 percet főzzük, közben, ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, de mindig csak egy kevéssel.
Az átfőtt csirkecombokat szedőkanállal kivesszük, félretesszük, majd a szaftot botmixerrel krémesre törjük. A Creme VEGA-t először a liszttel csomómentesre keverjük, majd 3-4 evőkanálnyi szafttal elkeverjük. A lábasba öntjük, kézi habverővel simára keverjük, összeforraljuk és besűrűsítjük a szaftot. A combokat tálalásig visszatesszük.
Köret:
Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd rászórjuk a tarhonyát, és aranyszínűre pirítjuk. Ezután felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
A csirkepaprikást a tarhonyával tálaljuk, kanalazunk rá Creme VEGA-t, és kevés fűszerpaprikával, valamint petrezselyemzölddel díszítjük.
Tippek:
A csirkepaprikásba belefőzhetünk egy darab hegyes-erős zöldpaprikát.
A csirkepaprikást tálalhatjuk Creme VEGA-val készített uborkasalátával.
A csirkepaprikást tálalhatjuk Creme VEGA-val készített uborkasalátával.

Kedvencnek jelölöm

Creme VEGA-s csirkepaprikás
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Csirkepaprikáshoz:
4 darab egész csirkecomb
2 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 darab közepes méretű tv-paprika
2 darab közepes méretű paradicsom
2 evőkanál olaj
1 evőkanál fűszerpaprika
só
őrölt fekete bors
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 púpozott evőkanál búzaliszt
Körethez:
200 g tarhonya
2 evőkanál olaj
só
Tálaláshoz:
Dr. Oetker Creme VEGA ízlés szerint
Díszítéshez:
némi fűszerpaprika
némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csirkecombokat az ízületeknél kettévágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, a paprika csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk, a paradicsomot nagyobbra daraboljuk.
Elkészítés:
Csirkepaprikás:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban. Először rászórjuk a paprikakockákat, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás-paprikás alapra rászórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a paradicsomot és a csirkecombokat is. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi a combokat kb. félig ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve, a combokat megfordítva 50-60 percet főzzük, közben, ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, de mindig csak egy kevéssel.
Az átfőtt csirkecombokat szedőkanállal kivesszük, félretesszük, majd a szaftot botmixerrel krémesre törjük. A Creme VEGA-t először a liszttel csomómentesre keverjük, majd 3-4 evőkanálnyi szafttal elkeverjük. A lábasba öntjük, kézi habverővel simára keverjük, összeforraljuk és besűrűsítjük a szaftot. A combokat tálalásig visszatesszük.
Köret:
Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd rászórjuk a tarhonyát, és aranyszínűre pirítjuk. Ezután felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
A csirkepaprikást a tarhonyával tálaljuk, kanalazunk rá Creme VEGA-t, és kevés fűszerpaprikával, valamint petrezselyemzölddel díszítjük.
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban. Először rászórjuk a paprikakockákat, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás-paprikás alapra rászórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a paradicsomot és a csirkecombokat is. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi a combokat kb. félig ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve, a combokat megfordítva 50-60 percet főzzük, közben, ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, de mindig csak egy kevéssel.
Az átfőtt csirkecombokat szedőkanállal kivesszük, félretesszük, majd a szaftot botmixerrel krémesre törjük. A Creme VEGA-t először a liszttel csomómentesre keverjük, majd 3-4 evőkanálnyi szafttal elkeverjük. A lábasba öntjük, kézi habverővel simára keverjük, összeforraljuk és besűrűsítjük a szaftot. A combokat tálalásig visszatesszük.
Köret:
Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd rászórjuk a tarhonyát, és aranyszínűre pirítjuk. Ezután felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
A csirkepaprikást a tarhonyával tálaljuk, kanalazunk rá Creme VEGA-t, és kevés fűszerpaprikával, valamint petrezselyemzölddel díszítjük.
Tippek:
A csirkepaprikásba belefőzhetünk egy darab hegyes-erős zöldpaprikát.
A csirkepaprikást tálalhatjuk Creme VEGA-val készített uborkasalátával.
A csirkepaprikást tálalhatjuk Creme VEGA-val készített uborkasalátával.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?