Creme VEGA-s csirkepaprikás
Hozzávalók
Csirkepaprikáshoz:
Körethez:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban. Először rászórjuk a paprikakockákat, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás-paprikás alapra rászórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a paradicsomot és a csirkecombokat is. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi a combokat kb. félig ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve, a combokat megfordítva 50-60 percet főzzük, közben, ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, de mindig csak egy kevéssel.
Az átfőtt csirkecombokat szedőkanállal kivesszük, félretesszük, majd a szaftot botmixerrel krémesre törjük. A Creme VEGA-t először a liszttel csomómentesre keverjük, majd 3-4 evőkanálnyi szafttal elkeverjük. A lábasba öntjük, kézi habverővel simára keverjük, összeforraljuk és besűrűsítjük a szaftot. A combokat tálalásig visszatesszük.
Köret:
Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd rászórjuk a tarhonyát, és aranyszínűre pirítjuk. Ezután felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
A csirkepaprikást a tarhonyával tálaljuk, kanalazunk rá Creme VEGA-t, és kevés fűszerpaprikával, valamint petrezselyemzölddel díszítjük.
Tippek:
A csirkepaprikást tálalhatjuk Creme VEGA-val készített uborkasalátával.
Creme VEGA-s csirkepaprikás
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Csirkepaprikáshoz:
Körethez:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban. Először rászórjuk a paprikakockákat, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás-paprikás alapra rászórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a paradicsomot és a csirkecombokat is. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi a combokat kb. félig ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve, a combokat megfordítva 50-60 percet főzzük, közben, ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, de mindig csak egy kevéssel.
Az átfőtt csirkecombokat szedőkanállal kivesszük, félretesszük, majd a szaftot botmixerrel krémesre törjük. A Creme VEGA-t először a liszttel csomómentesre keverjük, majd 3-4 evőkanálnyi szafttal elkeverjük. A lábasba öntjük, kézi habverővel simára keverjük, összeforraljuk és besűrűsítjük a szaftot. A combokat tálalásig visszatesszük.
Köret:
Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd rászórjuk a tarhonyát, és aranyszínűre pirítjuk. Ezután felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
A csirkepaprikást a tarhonyával tálaljuk, kanalazunk rá Creme VEGA-t, és kevés fűszerpaprikával, valamint petrezselyemzölddel díszítjük.
Tippek:
A csirkepaprikást tálalhatjuk Creme VEGA-val készített uborkasalátával.
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?