Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán lencsefőzelék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Vegán lencsefőzelékhez:

400 g száraz lencse
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
3-4 darab babérlevél
2 evőkanál vegán mustár
őrölt fekete bors

Feltéthez:

4-6 darab (fejenként 1 darab) vegán virsli
1-2 evőkanál olaj

Tálaláshoz:

ízlés szerint Dr. Oetker Creme VEGA
némi őrölt fűszerpaprika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lencsét átválogatjuk, folyó víz alatt átöblítjük, majd legalább 1-2 órára bő, hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük és ismét átöblítjük. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Vegán lencsefőzelék:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd az előkészített hagymákat kevés sóval megdinszteljük rajta. Beletesszük a lábasba a lencsét és a babérleveleket, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, majd közepes lángon, apránként pótolva a vizet (mindig csak egy keveset adjunk hozzá) puhára főzzük a hüvelyest, közben sózzuk, borsozzuk. 1 merőkanálnyi főzelékalapot kiveszünk, kikeverjük a Creme VEGA-val és a mustárral, botmixerrel krémesre törjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Ezután még egyet forralunk rajta, és kevergetve besűrítjük, ha szükséges, még sózzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket.

Feltét:
A vegán virsliket bevagdossuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon körbepirítjuk. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.

A vegán lencsefőzeléket a sült vegán virslikkel és Creme VEGA-val tálaljuk, és ízlés szerint egy kevés őrölt fűszerpaprikával díszítjük.

Tipp:

Vegán virsli helyett kevés olajon lepirított füstölt tofuszeleteket is tálalhatunk feltétként.
Vegán lencsefőzelék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!