Vegán lencsefőzelék
Hozzávalók
Vegán lencsefőzelékhez:
Feltéthez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd az előkészített hagymákat kevés sóval megdinszteljük rajta. Beletesszük a lábasba a lencsét és a babérleveleket, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, majd közepes lángon, apránként pótolva a vizet (mindig csak egy keveset adjunk hozzá) puhára főzzük a hüvelyest, közben sózzuk, borsozzuk. 1 merőkanálnyi főzelékalapot kiveszünk, kikeverjük a Creme VEGA-val és a mustárral, botmixerrel krémesre törjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Ezután még egyet forralunk rajta, és kevergetve besűrítjük, ha szükséges, még sózzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket.
Feltét:
A vegán virsliket bevagdossuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon körbepirítjuk. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A vegán lencsefőzeléket a sült vegán virslikkel és Creme VEGA-val tálaljuk, és ízlés szerint egy kevés őrölt fűszerpaprikával díszítjük.
Tipp:
Vegán lencsefőzelék
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Vegán lencsefőzelékhez:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd az előkészített hagymákat kevés sóval megdinszteljük rajta. Beletesszük a lábasba a lencsét és a babérleveleket, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, majd közepes lángon, apránként pótolva a vizet (mindig csak egy keveset adjunk hozzá) puhára főzzük a hüvelyest, közben sózzuk, borsozzuk. 1 merőkanálnyi főzelékalapot kiveszünk, kikeverjük a Creme VEGA-val és a mustárral, botmixerrel krémesre törjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Ezután még egyet forralunk rajta, és kevergetve besűrítjük, ha szükséges, még sózzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket.
Feltét:
A vegán virsliket bevagdossuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon körbepirítjuk. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A vegán lencsefőzeléket a sült vegán virslikkel és Creme VEGA-val tálaljuk, és ízlés szerint egy kevés őrölt fűszerpaprikával díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?