
Mallorcai mandulatorta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) 2 percig verjük. Keverjük bele a darált mandulát, majd óvatosan keverjük bele a felvert tojásfehérjét. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. A szeletelt mandulát egyenletesen szórjuk el a tésztán. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt a formából, fordítsuk sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk át a mandulás tortát egy tortatálra.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tipp:


Mallorcai mandulatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) 2 percig verjük. Keverjük bele a darált mandulát, majd óvatosan keverjük bele a felvert tojásfehérjét. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. A szeletelt mandulát egyenletesen szórjuk el a tésztán. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt a formából, fordítsuk sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk át a mandulás tortát egy tortatálra.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?