Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mallorcai mandulatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

5 darab tojásfehérje (M-es)
5 darab tojássárgája (M-es)
150 g cukor
200 g őrölt mandula

Szóráshoz:

kb. 40 g szeletelt mandula

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Helyezzük a sütőpapírt a tortaformába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjét egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) 2 percig verjük. Keverjük bele a darált mandulát, majd óvatosan keverjük bele a felvert tojásfehérjét. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. A szeletelt mandulát egyenletesen szórjuk el a tésztán. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a süteményt a formából, fordítsuk sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk át a mandulás tortát egy tortatálra.

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

A torta jól fagyasztható.
Mallorcai mandulatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!