Mallorcai mandulatorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
5 darab tojásfehérje (M-es)
5 darab tojássárgája (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
200 g őrölt mandula
Szóráshoz:
kb. 40 g szeletelt mandula
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Helyezzük a sütőpapírt a tortaformába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásfehérjét egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) 2 percig verjük. Keverjük bele a darált mandulát, majd óvatosan keverjük bele a felvert tojásfehérjét. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. A szeletelt mandulát egyenletesen szórjuk el a tésztán. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt a formából, fordítsuk sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk át a mandulás tortát egy tortatálra.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
A tojásfehérjét egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) 2 percig verjük. Keverjük bele a darált mandulát, majd óvatosan keverjük bele a felvert tojásfehérjét. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. A szeletelt mandulát egyenletesen szórjuk el a tésztán. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt a formából, fordítsuk sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk át a mandulás tortát egy tortatálra.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
A torta jól fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Mallorcai mandulatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
5 darab tojásfehérje (M-es)
5 darab tojássárgája (M-es)
150 g cukor
200 g őrölt mandula
Szóráshoz:
kb. 40 g szeletelt mandula
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Helyezzük a sütőpapírt a tortaformába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásfehérjét egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) 2 percig verjük. Keverjük bele a darált mandulát, majd óvatosan keverjük bele a felvert tojásfehérjét. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. A szeletelt mandulát egyenletesen szórjuk el a tésztán. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt a formából, fordítsuk sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk át a mandulás tortát egy tortatálra.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
A tojásfehérjét egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) 2 percig verjük. Keverjük bele a darált mandulát, majd óvatosan keverjük bele a felvert tojásfehérjét. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. A szeletelt mandulát egyenletesen szórjuk el a tésztán. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt a formából, fordítsuk sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk át a mandulás tortát egy tortatálra.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
A torta jól fagyasztható.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?