Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa cseresznyeszósszal

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 adag elkészítéséhez

Császármorzsához:

1 tasak Dr. Oetker Császármorzsa alappor
250 ml víz
30 g margarin vagy vaj

Cseresznyeszószhoz:

300 g cseresznye
1 evőkanál cukor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cseresznyét megmossuk, szárazra töröljük, a szárakat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt kimagozzuk.

Elkészítés:

Császármorzsa:
A tasak tartalmát a kimért 250 ml hideg vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan átforgatva tovább pirítjuk a morzsákat.

Cseresznyeszósz:
Az előkészített cseresznyét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Lassú tűzön pár percet főzzük, amíg a szemek kissé megpuhulnak. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és besűrítjük a szószt.

A kész császármorzsát a cseresznyeszósszal tálaljuk.

Tipp:

Meggyből is elkészíthetjük a szószt.
Császármorzsa cseresznyeszósszal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!