Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa cseresznyeszósszal

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 adag elkészítéséhez

Császármorzsához:

1 tasak Dr. Oetker Császármorzsa alappor
250 ml víz
30 g margarin vagy vaj

Cseresznyeszószhoz:

300 g cseresznye
1 evőkanál cukor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cseresznyét megmossuk, szárazra töröljük, a szárakat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt kimagozzuk.

Elkészítés:

Császármorzsa:
A tasak tartalmát a kimért 250 ml hideg vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan átforgatva tovább pirítjuk a morzsákat.

Cseresznyeszósz:
Az előkészített cseresznyét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Lassú tűzön pár percet főzzük, amíg a szemek kissé megpuhulnak. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és besűrítjük a szószt.

A kész császármorzsát a cseresznyeszósszal tálaljuk.

Tipp:

Meggyből is elkészíthetjük a szószt.
Császármorzsa cseresznyeszósszal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!