
Császármorzsa cseresznyeszósszal



Hozzávalók
Császármorzsához:
Cseresznyeszószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tasak tartalmát a kimért 250 ml hideg vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan átforgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Cseresznyeszósz:
Az előkészített cseresznyét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Lassú tűzön pár percet főzzük, amíg a szemek kissé megpuhulnak. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és besűrítjük a szószt.
A kész császármorzsát a cseresznyeszósszal tálaljuk.
Tipp:


Császármorzsa cseresznyeszósszal
Hozzávalók
kb. 3 adag elkészítéséhez
Cseresznyeszószhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tasak tartalmát a kimért 250 ml hideg vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan átforgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Cseresznyeszósz:
Az előkészített cseresznyét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Lassú tűzön pár percet főzzük, amíg a szemek kissé megpuhulnak. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és besűrítjük a szószt.
A kész császármorzsát a cseresznyeszósszal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?