
Császármorzsa cseresznyeszósszal



Hozzávalók
Császármorzsához:
1 tasak Dr. Oetker Császármorzsa Alappor
250 ml víz
30 g margarin vagy vaj
Cseresznyeszószhoz:
300 g cseresznye
1 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
Elkészítés
Előkészítés:
A cseresznyét megmossuk, szárazra töröljük, a szárakat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt kimagozzuk.
Elkészítés:
Császármorzsa:
A tasak tartalmát a kimért 250 ml hideg vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan átforgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Cseresznyeszósz:
Az előkészített cseresznyét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Lassú tűzön pár percet főzzük, amíg a szemek kissé megpuhulnak. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és besűrítjük a szószt.
A kész császármorzsát a cseresznyeszósszal tálaljuk.
A tasak tartalmát a kimért 250 ml hideg vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan átforgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Cseresznyeszósz:
Az előkészített cseresznyét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Lassú tűzön pár percet főzzük, amíg a szemek kissé megpuhulnak. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és besűrítjük a szószt.
A kész császármorzsát a cseresznyeszósszal tálaljuk.
Tipp:
Meggyből is elkészíthetjük a szószt.

Kedvencnek jelölöm

Császármorzsa cseresznyeszósszal
Hozzávalók
kb. 3 adag elkészítéséhez
Cseresznyeszószhoz:
300 g cseresznye
1 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cseresznyét megmossuk, szárazra töröljük, a szárakat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt kimagozzuk.
Elkészítés:
Császármorzsa:
A tasak tartalmát a kimért 250 ml hideg vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan átforgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Cseresznyeszósz:
Az előkészített cseresznyét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Lassú tűzön pár percet főzzük, amíg a szemek kissé megpuhulnak. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és besűrítjük a szószt.
A kész császármorzsát a cseresznyeszósszal tálaljuk.
A tasak tartalmát a kimért 250 ml hideg vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan átforgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Cseresznyeszósz:
Az előkészített cseresznyét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Lassú tűzön pár percet főzzük, amíg a szemek kissé megpuhulnak. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és besűrítjük a szószt.
A kész császármorzsát a cseresznyeszósszal tálaljuk.
Tipp:
Meggyből is elkészíthetjük a szószt.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?