Mogyorós vanília puding eperszósszal
Hozzávalók
A pudinghoz:
Az eperszószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A mogyorót egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudinghoz hozzákeverjük a pirított mogyorót. A pudingot formákba öntjük és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eperszósz:
A földiepret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk.
Díszítés:
A pudingot óvatosan a formából kifordítjuk. Az eperszeleteket a puding köré helyezzük. A megmaradt eperszeleteket a szószhoz adjuk és a pudingra csurgatjuk.
Mogyorós vanília puding eperszósszal
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A mogyorót egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudinghoz hozzákeverjük a pirított mogyorót. A pudingot formákba öntjük és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eperszósz:
A földiepret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk.
Díszítés:
A pudingot óvatosan a formából kifordítjuk. Az eperszeleteket a puding köré helyezzük. A megmaradt eperszeleteket a szószhoz adjuk és a pudingra csurgatjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?