Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós vanília puding eperszósszal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

A pudinghoz:

50 g zúzott mogyoró
40 g cukor
500 ml tej

Az eperszószhoz:

300 g földieper
20 g cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A 4 pudingformát hideg vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

Vanília puding:
A mogyorót egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudinghoz hozzákeverjük a pirított mogyorót. A pudingot formákba öntjük és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Eperszósz:
A földiepret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk.

Díszítés:
A pudingot óvatosan a formából kifordítjuk. Az eperszeleteket a puding köré helyezzük. A megmaradt eperszeleteket a szószhoz adjuk és a pudingra csurgatjuk.
A Mogyorós vanília puding eperszósszal a vanília és az eper ízharmóniáját kínálja vendégeinek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!