
Mogyorós vanília puding eperszósszal



Hozzávalók
A pudinghoz:
Az eperszószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A mogyorót egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudinghoz hozzákeverjük a pirított mogyorót. A pudingot formákba öntjük és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eperszósz:
A földiepret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk.
Díszítés:
A pudingot óvatosan a formából kifordítjuk. Az eperszeleteket a puding köré helyezzük. A megmaradt eperszeleteket a szószhoz adjuk és a pudingra csurgatjuk.


Mogyorós vanília puding eperszósszal
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A mogyorót egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudinghoz hozzákeverjük a pirított mogyorót. A pudingot formákba öntjük és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eperszósz:
A földiepret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk.
Díszítés:
A pudingot óvatosan a formából kifordítjuk. Az eperszeleteket a puding köré helyezzük. A megmaradt eperszeleteket a szószhoz adjuk és a pudingra csurgatjuk.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?