Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznye szelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

35 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
4 tojás
20 dkg cukor

Tetejére:

30 dkg cseresznye
1 ek. gríz
1 ek. cukor
1 tk. fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Sorba hozzáadjuk a tojássárgát, cukrot, tejet és az olajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan a tojáshabba forgatjuk. Közepes tepsibe kanalazzuk. A cseresznyét kimagoljuk és összekavarjuk a grízzel (búzadara), cukorral és fahéjjal, majd rárakjuk a tészta tetejére.
Előre melegített forró lerben (sütőben)készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Más gyümölccsel is készíthető. Én rebarbarával is nagyon szeretem.
Cseresznye szelet Cseresznye szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!