Cseresznyés-joghurtos kevert pite
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g natúr joghurt
50 ml napraforgóolaj
300 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
Tetejére:
300 g cseresznye
Elkészítés
Előkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A tepsit (kb. 18x25 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a cseresznyével. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Meggyel is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Cseresznyés-joghurtos kevert pite
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g natúr joghurt
50 ml napraforgóolaj
300 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
Tetejére:
300 g cseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A tepsit (kb. 18x25 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a cseresznyével. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Meggyel is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?