Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán répatortácskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Vastagfalú pohárhoz (kb. 250 ml):

vegán margarin

Tésztához:

140 g sárgarépa
150 g búzaliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g nádcukor
50 g őrölt mandula
1 csipet só
4 evőkanál kókuszital vagy rizsital
100 ml napraforgóolaj
4 evőkanál citromlé

Vegán krémhez:

20 g kókuszzsír
10 g porcukor

Díszítéshez:

durvára aprított mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A poharak alját margarinnal kikenjük. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A kétfajta lisztet és a sütőport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a sárgarépát és a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden összekeverjük. A tésztát az előkészített poharakba töltjük és egy tepsibe (kb.35x40 cm) állítjuk őket, majd a sütő alsó részében elhelyezett sütőrácsra helyezzük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kókuszzsírt kis edényben a tűzhelyen vagy mikróban megolvasztjuk. Összekeverjük a Creme Vega-val, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A kis süteményeket pohárban rácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a poharakból. A krémmel és a mogyoródarabokkal díszítjük, ízlés szerint friss mentával tálaljuk.

Tipp:

A tésztát kb. 25x10 cm-es sütőformában is megsüthetjük.
Vegán répatortácskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!