Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán répatortácskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Vastagfalú pohárhoz (kb. 250 ml):

vegán margarin

Tésztához:

140 g sárgarépa
150 g búzaliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g nádcukor
50 g őrölt mandula
1 csipet só
4 evőkanál kókuszital vagy rizsital
100 ml napraforgóolaj
4 evőkanál citromlé

Vegán krémhez:

20 g kókuszzsír
10 g porcukor

Díszítéshez:

durvára aprított mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A poharak alját margarinnal kikenjük. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A kétfajta lisztet és a sütőport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a sárgarépát és a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden összekeverjük. A tésztát az előkészített poharakba töltjük és egy tepsibe (kb.35x40 cm) állítjuk őket, majd a sütő alsó részében elhelyezett sütőrácsra helyezzük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kókuszzsírt kis edényben a tűzhelyen vagy mikróban megolvasztjuk. Összekeverjük a Creme Vega-val, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A kis süteményeket pohárban rácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a poharakból. A krémmel és a mogyoródarabokkal díszítjük, ízlés szerint friss mentával tálaljuk.

Tipp:

A tésztát kb. 25x10 cm-es sütőformában is megsüthetjük.
Vegán répatortácskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!