![Vaníliás süti](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31741/vanilias-suti-15413.jpg)
Vaníliás süti
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Püspökkenyér forma kb. 25 cm-es
Tésztához:
Citrommázhoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a tejet, majd sima tésztává keverjük.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Citrommáz:
A porcukrot és a citromlevet krémesre keverjük, és a süteményen elkenjük. Rászórjuk a pisztáciamagokat, a mázat hagyjuk megszilárdulni, és tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vaníliás süti
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér forma kb. 25 cm-es
Tésztához:
Citrommázhoz:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a tejet, majd sima tésztává keverjük.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Citrommáz:
A porcukrot és a citromlevet krémesre keverjük, és a süteményen elkenjük. Rászórjuk a pisztáciamagokat, a mázat hagyjuk megszilárdulni, és tálaljuk.
Tipp:
![A Vaníliás süti receptjéből 15 szeletes alkalmi sütemény készíthető.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31741/vanilias-suti-15413.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?