
Vaníliás süti



Hozzávalók
Püspökkenyér forma kb. 25 cm-es
Tésztához:
Citrommázhoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a tejet, majd sima tésztává keverjük.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Citrommáz:
A porcukrot és a citromlevet krémesre keverjük, és a süteményen elkenjük. Rászórjuk a pisztáciamagokat, a mázat hagyjuk megszilárdulni, és tálaljuk.
Tipp:


Vaníliás süti
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér forma kb. 25 cm-es
Tésztához:
Citrommázhoz:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a tejet, majd sima tésztává keverjük.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Citrommáz:
A porcukrot és a citromlevet krémesre keverjük, és a süteményen elkenjük. Rászórjuk a pisztáciamagokat, a mázat hagyjuk megszilárdulni, és tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?