Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznyés-lekváros tekercs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta laphoz:

12,5 dkg liszt
12,5 dkg cukor
5 tojás

Kenéshez:

baracklekvár

Ezenkívül:

kb. 20-30 dkg cseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A cseresznyét (esetleg meggyet) megmossuk, kimagozzuk.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskóta tésztát készítünk. (A sárgáját a cukor kb. felével fehéredésig keverjük, majd habot verünk a fehérjéből a maradék cukorral. A habot a sárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a lisztet)
Nagyméretű tepsibe papírt teszünk, és vékonyan elterítjük rajta a masszát, és az egyik hosszabb szélére teszünk egy-két sort az előkészített gyümölcsből.
Kb. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, majd megfordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, rákenünk ízlés szerinti lekvárt (én a sárgabarackra esküszöm) és feltekerjük. Így egy lekváros tekercset kapunk, esetemben cseresznyével a közepén.
Cseresznyés-lekváros tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!