Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jaffa szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 45-50 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
75 g porcukor
1 narancs reszelt héja
100 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

1000 ml 100%-os narancslé
120 g porcukor
600 ml hideg habtejszín
250 g háztartási keksz (téglalap alakú)

Díszítéshez:

narancs szeletek

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (40x30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojáshoz szitáljuk, és konyhai robotgéppel alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.
Jaffa szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-09
1 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
2 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
1 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!