Csíkos kekszszelet
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 20-22 szelet
                            kb. 20-22 szelet
                        Hozzávalók
Krémhez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 ml presszókávé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Ezenkívül:
                                        kb. 350 g téglalap alakú vajas keksz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    Krém:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.
                            A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.
Tippek:
                                    A krémbe főzéskor belekeverhetünk egy púpozott evőkanál Dr. Oetker kakaóport.  
A desszertet tároljuk hűtőben.
                            A desszertet tároljuk hűtőben.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Csíkos kekszszelet
Hozzávalók
kb. 20-22 szelet elkészítéséhez
Krémhez:
                                        80 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 ml presszókávé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezenkívül:
                                        kb. 350 g téglalap alakú vajas keksz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    Krém:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.
                            A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.
Tippek:
                                    A krémbe főzéskor belekeverhetünk egy púpozott evőkanál Dr. Oetker kakaóport.  
A desszertet tároljuk hűtőben.
                            A desszertet tároljuk hűtőben.
Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 Sütés nélküli finomságok
                                    Sütés nélküli finomságok
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?