Csíkos kekszszelet
Hozzávalók
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.
Tippek:
A desszertet tároljuk hűtőben.
Csíkos kekszszelet
Hozzávalók
kb. 20-22 szelet elkészítéséhez
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.
Tippek:
A desszertet tároljuk hűtőben.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?