Csíkos kekszszelet



Hozzávalók
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.
Tippek:
A desszertet tároljuk hűtőben.


Csíkos kekszszelet
Hozzávalók
kb. 20-22 szelet elkészítéséhez
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.
Tippek:
A desszertet tároljuk hűtőben.
Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?