Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pillecukor

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40-50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40-50 darab elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformáoz (15 x 20 cm):

zsiradék
sütőpapír

Pillecukorhoz:

180 g cukor
100 ml víz
tetszés szerint színezék, aroma (pl. Bourbon vaníliás cukor, Finesse Reszelt citromhéj)

Forgatáshoz:

1 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját és oldalát zsiradékkal kikenjük, majd sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

A cukrot 60 ml vízzel felforraljuk, majd alacsony fokozaton kb. 3-4 percig, folyamatos keverés mellett főzzük.
Közben az őrölt zselatint egy magas falú keverőtálba tesszük és adunk hozzá 40 ml vizet, állni hagyjuk.
A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és konyhai robotgéppel(habverő) alacsony fokozaton el kezdjük keverni. Hozzáadjuk a többi szirupot, tetszés szerinti színezéket és aromát (készíthetjük mindezek nélkül is). Továbbra is alacsony fokozaton keverjük, majd mikor kezd habosodni, akkor a legmagasabb fokozaton kb. 5-6 percig keverjük. Mindaddig míg a massza kifehéredik és ragadós, nyúlós állagú lesz. (Felcsavarodik a keverőszálra.)
Az előkészített formába egyenletesen elosztjuk a masszát, majd egy másik sütőpapírt is megkenünk olajjal és a massza tetejére helyezzük.

Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Darabolás, forgatás:
A porcukrot a keményítővel alaposan átkeverjük.
A megdermedt pillecukrot kivesszük a formából (a sütőpapírokat eltávolítjuk). A pillecukor tetejét és alját is alaposan megszórjuk a porcukros, keményítős keverékkel. Éles késsel vagy ollóval tetszőleges darabokra vágjuk, majd végül jól átforgatjuk a maradék porcukros keményítős keverékben.

Tipp:

A több színben elkészített masszát egymás tetején elterítjük, így nagyon szép, akár három színű pillecukrot kapunk végeredményül.
Pillecukor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!