Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pillecukor

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40-50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40-50 darab elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformáoz (15 x 20 cm):

zsiradék
sütőpapír

Pillecukorhoz:

180 g cukor
100 ml víz
tetszés szerint színezék
tetszés szerint aroma, (pl: Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

Forgatáshoz:

1 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját és oldalát zsiradékkal kikenjük, majd sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

A cukrot 60 ml vízzel felforraljuk, majd alacsony fokozaton kb. 3-4 percig, folyamatos keverés mellett főzzük.
Közben az őrölt zselatint egy magas falú keverőtálba tesszük és adunk hozzá 40 ml vizet, állni hagyjuk.
A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és konyhai robotgéppel(habverő) alacsony fokozaton el kezdjük keverni. Hozzáadjuk a többi szirupot, tetszés szerinti színezéket és aromát (készíthetjük mindezek nélkül is). Továbbra is alacsony fokozaton keverjük, majd mikor kezd habosodni, akkor a legmagasabb fokozaton kb. 5-6 percig keverjük. Mindaddig míg a massza kifehéredik és ragadós, nyúlós állagú lesz. (Felcsavarodik a keverőszálra.)
Az előkészített formába egyenletesen elosztjuk a masszát, majd egy másik sütőpapírt is megkenünk olajjal és a massza tetejére helyezzük.

Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Darabolás, forgatás:
A porcukrot a keményítővel alaposan átkeverjük.
A megdermedt pillecukrot kivesszük a formából (a sütőpapírokat eltávolítjuk). A pillecukor tetejét és alját is alaposan megszórjuk a porcukros, keményítős keverékkel. Éles késsel vagy ollóval tetszőleges darabokra vágjuk, majd végül jól átforgatjuk a maradék porcukros keményítős keverékben.

Tipp:

A több színben elkészített masszát egymás tetején elterítjük, így nagyon szép, akár három színű pillecukrot kapunk végeredményül.
Pillecukor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!