
Pillecukor



Hozzávalók
Téglalap alakú sütőformáoz (15 x 20 cm):
zsiradék
sütőpapír
Pillecukorhoz:
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
100 ml víz
tetszés szerint színezék
tetszés szerint aroma, (pl: Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor)
Forgatáshoz:
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
Elkészítés
Előkészítés:
A forma alját és oldalát zsiradékkal kikenjük, majd sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A cukrot 60 ml vízzel felforraljuk, majd alacsony fokozaton kb. 3-4 percig, folyamatos keverés mellett főzzük.
Közben az őrölt zselatint egy magas falú keverőtálba tesszük és adunk hozzá 40 ml vizet, állni hagyjuk.
A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és konyhai robotgéppel(habverő) alacsony fokozaton el kezdjük keverni. Hozzáadjuk a többi szirupot, tetszés szerinti színezéket és aromát (készíthetjük mindezek nélkül is). Továbbra is alacsony fokozaton keverjük, majd mikor kezd habosodni, akkor a legmagasabb fokozaton kb. 5-6 percig keverjük. Mindaddig míg a massza kifehéredik és ragadós, nyúlós állagú lesz. (Felcsavarodik a keverőszálra.)
Az előkészített formába egyenletesen elosztjuk a masszát, majd egy másik sütőpapírt is megkenünk olajjal és a massza tetejére helyezzük.
Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Darabolás, forgatás:
A porcukrot a keményítővel alaposan átkeverjük.
A megdermedt pillecukrot kivesszük a formából (a sütőpapírokat eltávolítjuk). A pillecukor tetejét és alját is alaposan megszórjuk a porcukros, keményítős keverékkel. Éles késsel vagy ollóval tetszőleges darabokra vágjuk, majd végül jól átforgatjuk a maradék porcukros keményítős keverékben.
Közben az őrölt zselatint egy magas falú keverőtálba tesszük és adunk hozzá 40 ml vizet, állni hagyjuk.
A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és konyhai robotgéppel(habverő) alacsony fokozaton el kezdjük keverni. Hozzáadjuk a többi szirupot, tetszés szerinti színezéket és aromát (készíthetjük mindezek nélkül is). Továbbra is alacsony fokozaton keverjük, majd mikor kezd habosodni, akkor a legmagasabb fokozaton kb. 5-6 percig keverjük. Mindaddig míg a massza kifehéredik és ragadós, nyúlós állagú lesz. (Felcsavarodik a keverőszálra.)
Az előkészített formába egyenletesen elosztjuk a masszát, majd egy másik sütőpapírt is megkenünk olajjal és a massza tetejére helyezzük.
Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Darabolás, forgatás:
A porcukrot a keményítővel alaposan átkeverjük.
A megdermedt pillecukrot kivesszük a formából (a sütőpapírokat eltávolítjuk). A pillecukor tetejét és alját is alaposan megszórjuk a porcukros, keményítős keverékkel. Éles késsel vagy ollóval tetszőleges darabokra vágjuk, majd végül jól átforgatjuk a maradék porcukros keményítős keverékben.
Tipp:
A több színben elkészített masszát egymás tetején elterítjük, így nagyon szép, akár három színű pillecukrot kapunk végeredményül.

Kedvencnek jelölöm

Pillecukor
Hozzávalók
kb. 40-50 darab elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőformáoz (15 x 20 cm):
zsiradék
sütőpapír
Pillecukorhoz:
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
100 ml víz
tetszés szerint színezék
tetszés szerint aroma, (pl: Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A forma alját és oldalát zsiradékkal kikenjük, majd sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A cukrot 60 ml vízzel felforraljuk, majd alacsony fokozaton kb. 3-4 percig, folyamatos keverés mellett főzzük.
Közben az őrölt zselatint egy magas falú keverőtálba tesszük és adunk hozzá 40 ml vizet, állni hagyjuk.
A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és konyhai robotgéppel(habverő) alacsony fokozaton el kezdjük keverni. Hozzáadjuk a többi szirupot, tetszés szerinti színezéket és aromát (készíthetjük mindezek nélkül is). Továbbra is alacsony fokozaton keverjük, majd mikor kezd habosodni, akkor a legmagasabb fokozaton kb. 5-6 percig keverjük. Mindaddig míg a massza kifehéredik és ragadós, nyúlós állagú lesz. (Felcsavarodik a keverőszálra.)
Az előkészített formába egyenletesen elosztjuk a masszát, majd egy másik sütőpapírt is megkenünk olajjal és a massza tetejére helyezzük.
Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Darabolás, forgatás:
A porcukrot a keményítővel alaposan átkeverjük.
A megdermedt pillecukrot kivesszük a formából (a sütőpapírokat eltávolítjuk). A pillecukor tetejét és alját is alaposan megszórjuk a porcukros, keményítős keverékkel. Éles késsel vagy ollóval tetszőleges darabokra vágjuk, majd végül jól átforgatjuk a maradék porcukros keményítős keverékben.
Közben az őrölt zselatint egy magas falú keverőtálba tesszük és adunk hozzá 40 ml vizet, állni hagyjuk.
A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és konyhai robotgéppel(habverő) alacsony fokozaton el kezdjük keverni. Hozzáadjuk a többi szirupot, tetszés szerinti színezéket és aromát (készíthetjük mindezek nélkül is). Továbbra is alacsony fokozaton keverjük, majd mikor kezd habosodni, akkor a legmagasabb fokozaton kb. 5-6 percig keverjük. Mindaddig míg a massza kifehéredik és ragadós, nyúlós állagú lesz. (Felcsavarodik a keverőszálra.)
Az előkészített formába egyenletesen elosztjuk a masszát, majd egy másik sütőpapírt is megkenünk olajjal és a massza tetejére helyezzük.
Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Darabolás, forgatás:
A porcukrot a keményítővel alaposan átkeverjük.
A megdermedt pillecukrot kivesszük a formából (a sütőpapírokat eltávolítjuk). A pillecukor tetejét és alját is alaposan megszórjuk a porcukros, keményítős keverékkel. Éles késsel vagy ollóval tetszőleges darabokra vágjuk, majd végül jól átforgatjuk a maradék porcukros keményítős keverékben.
Tipp:
A több színben elkészített masszát egymás tetején elterítjük, így nagyon szép, akár három színű pillecukrot kapunk végeredményül.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

2

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

3

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?