Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pillecukor

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40-50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40-50 darab elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformáoz (15 x 20 cm):

zsiradék
sütőpapír

Pillecukorhoz:

180 g cukor
100 ml víz
tetszés szerint színezék
tetszés szerint aroma, (pl: Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

Forgatáshoz:

1 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját és oldalát zsiradékkal kikenjük, majd sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

A cukrot 60 ml vízzel felforraljuk, majd alacsony fokozaton kb. 3-4 percig, folyamatos keverés mellett főzzük.
Közben az őrölt zselatint egy magas falú keverőtálba tesszük és adunk hozzá 40 ml vizet, állni hagyjuk.
A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és konyhai robotgéppel(habverő) alacsony fokozaton el kezdjük keverni. Hozzáadjuk a többi szirupot, tetszés szerinti színezéket és aromát (készíthetjük mindezek nélkül is). Továbbra is alacsony fokozaton keverjük, majd mikor kezd habosodni, akkor a legmagasabb fokozaton kb. 5-6 percig keverjük. Mindaddig míg a massza kifehéredik és ragadós, nyúlós állagú lesz. (Felcsavarodik a keverőszálra.)
Az előkészített formába egyenletesen elosztjuk a masszát, majd egy másik sütőpapírt is megkenünk olajjal és a massza tetejére helyezzük.

Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Darabolás, forgatás:
A porcukrot a keményítővel alaposan átkeverjük.
A megdermedt pillecukrot kivesszük a formából (a sütőpapírokat eltávolítjuk). A pillecukor tetejét és alját is alaposan megszórjuk a porcukros, keményítős keverékkel. Éles késsel vagy ollóval tetszőleges darabokra vágjuk, majd végül jól átforgatjuk a maradék porcukros keményítős keverékben.

Tipp:

A több színben elkészített masszát egymás tetején elterítjük, így nagyon szép, akár három színű pillecukrot kapunk végeredményül.
Pillecukor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!