![Pillecukor](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31819/pillecukor-15523.jpg)
Pillecukor
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Téglalap alakú sütőformáoz (15 x 20 cm):
Pillecukorhoz:
Forgatáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Közben az őrölt zselatint egy magas falú keverőtálba tesszük és adunk hozzá 40 ml vizet, állni hagyjuk.
A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és konyhai robotgéppel(habverő) alacsony fokozaton el kezdjük keverni. Hozzáadjuk a többi szirupot, tetszés szerinti színezéket és aromát (készíthetjük mindezek nélkül is). Továbbra is alacsony fokozaton keverjük, majd mikor kezd habosodni, akkor a legmagasabb fokozaton kb. 5-6 percig keverjük. Mindaddig míg a massza kifehéredik és ragadós, nyúlós állagú lesz. (Felcsavarodik a keverőszálra.)
Az előkészített formába egyenletesen elosztjuk a masszát, majd egy másik sütőpapírt is megkenünk olajjal és a massza tetejére helyezzük.
Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Darabolás, forgatás:
A porcukrot a keményítővel alaposan átkeverjük.
A megdermedt pillecukrot kivesszük a formából (a sütőpapírokat eltávolítjuk). A pillecukor tetejét és alját is alaposan megszórjuk a porcukros, keményítős keverékkel. Éles késsel vagy ollóval tetszőleges darabokra vágjuk, majd végül jól átforgatjuk a maradék porcukros keményítős keverékben.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Pillecukor
Hozzávalók
kb. 40-50 darab elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőformáoz (15 x 20 cm):
Pillecukorhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Közben az őrölt zselatint egy magas falú keverőtálba tesszük és adunk hozzá 40 ml vizet, állni hagyjuk.
A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és konyhai robotgéppel(habverő) alacsony fokozaton el kezdjük keverni. Hozzáadjuk a többi szirupot, tetszés szerinti színezéket és aromát (készíthetjük mindezek nélkül is). Továbbra is alacsony fokozaton keverjük, majd mikor kezd habosodni, akkor a legmagasabb fokozaton kb. 5-6 percig keverjük. Mindaddig míg a massza kifehéredik és ragadós, nyúlós állagú lesz. (Felcsavarodik a keverőszálra.)
Az előkészített formába egyenletesen elosztjuk a masszát, majd egy másik sütőpapírt is megkenünk olajjal és a massza tetejére helyezzük.
Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Darabolás, forgatás:
A porcukrot a keményítővel alaposan átkeverjük.
A megdermedt pillecukrot kivesszük a formából (a sütőpapírokat eltávolítjuk). A pillecukor tetejét és alját is alaposan megszórjuk a porcukros, keményítős keverékkel. Éles késsel vagy ollóval tetszőleges darabokra vágjuk, majd végül jól átforgatjuk a maradék porcukros keményítős keverékben.
Tipp:
![Pillecukor](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31819/pillecukor-15523.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?