Gyümölcsrizs
Hozzávalók
Gyümölcsrizshez:
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű
500 ml tej
kb. 350-400 g tetszőleges vegyes gyümölcs (pl. szilva, piros ribizli, áfonya, sárga- és őszibarack, málna, cseresznye, meggy stb.)
200 ml hideg habtejszín
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, szükség szerint szemezzük, magozzuk, kis darabokra vágjuk.
Elkészítés:
Gyümölcsrizs:
A tejet egy főzőedénybe öntjük, és felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tasak tartalmát, és egy kézi habverővel legalább 1 percig alaposan elkeverjük (az edényt ne tegyük vissza a tűzre). A tejberizst lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, közben 1-2 alkalommal átkeverjük. Miután kihűlt, belekeverjük az előkészített gyümölcsöket.
A hideg habtejszínt felverjük, majd a tejszínhabot óvatosan a gyümölcsrizshez forgatjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálkákba adagolva tálaljuk.
A tejet egy főzőedénybe öntjük, és felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tasak tartalmát, és egy kézi habverővel legalább 1 percig alaposan elkeverjük (az edényt ne tegyük vissza a tűzre). A tejberizst lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, közben 1-2 alkalommal átkeverjük. Miután kihűlt, belekeverjük az előkészített gyümölcsöket.
A hideg habtejszínt felverjük, majd a tejszínhabot óvatosan a gyümölcsrizshez forgatjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálkákba adagolva tálaljuk.
Tipp:
Főzés közben adhatunk a tejberizs alaphoz 1 csapott teáskanál őrölt fahéjat.
Kedvencnek jelölöm
Gyümölcsrizs
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Gyümölcsrizshez:
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű
500 ml tej
kb. 350-400 g tetszőleges vegyes gyümölcs (pl. szilva, piros ribizli, áfonya, sárga- és őszibarack, málna, cseresznye, meggy stb.)
200 ml hideg habtejszín
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, szükség szerint szemezzük, magozzuk, kis darabokra vágjuk.
Elkészítés:
Gyümölcsrizs:
A tejet egy főzőedénybe öntjük, és felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tasak tartalmát, és egy kézi habverővel legalább 1 percig alaposan elkeverjük (az edényt ne tegyük vissza a tűzre). A tejberizst lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, közben 1-2 alkalommal átkeverjük. Miután kihűlt, belekeverjük az előkészített gyümölcsöket.
A hideg habtejszínt felverjük, majd a tejszínhabot óvatosan a gyümölcsrizshez forgatjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálkákba adagolva tálaljuk.
A tejet egy főzőedénybe öntjük, és felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tasak tartalmát, és egy kézi habverővel legalább 1 percig alaposan elkeverjük (az edényt ne tegyük vissza a tűzre). A tejberizst lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, közben 1-2 alkalommal átkeverjük. Miután kihűlt, belekeverjük az előkészített gyümölcsöket.
A hideg habtejszínt felverjük, majd a tejszínhabot óvatosan a gyümölcsrizshez forgatjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálkákba adagolva tálaljuk.
Tipp:
Főzés közben adhatunk a tejberizs alaphoz 1 csapott teáskanál őrölt fahéjat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?