Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csípős hot-dog-kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (16 cm Ø) vagy kuglófformához (18 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

50 g jalapeño (lecsöpögtetve)
160 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál só
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
100 g remoulade mártás
1 teáskanál közepesen csípős mustár
3 darab tojás (M-es)
75 g reszelt Cheddar sajt
100 g mini-virsli (lecsöpögtetve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csípős hot-dog-kuglóf hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük. A jalapeñot lecsöpögtetjük, és durva kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a sóval keverőtálban összekeverjük. A jalapeño, a cheddar és a virsli kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává dolgozzuk. A jalapeñot és a Cheddart röviden belekeverjük. A tészta felét a formába töltjük, és a virsliket kör alakban a tésztába nyomjuk. A tésztát elsimítjuk, és még egy virsli-kört teszünk rá. A maradék tésztát betesszük a formába, és elkenjük. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a kuglófot megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.

Tippek:

A Csípős hot-dog-kuglóf langyosan a legfinomabb.
Tálaljunk hozzá remoulade mártást, esetleg egyéb tartárjellegű, vagy csípős mártogatóst, csatnit.
A pikáns ízű kuglóf fagyasztható.
Csípős hot-dog-kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!