Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csípős hot-dog-kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (16 cm Ø) vagy kuglófformához (18 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

50 g jalapeño (lecsöpögtetve)
160 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál só
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
100 g remoulade mártás
1 teáskanál közepesen csípős mustár
3 darab tojás (M-es)
75 g reszelt Cheddar sajt
100 g mini-virsli (lecsöpögtetve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csípős hot-dog-kuglóf hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük. A jalapeñot lecsöpögtetjük, és durva kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a sóval keverőtálban összekeverjük. A jalapeño, a cheddar és a virsli kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává dolgozzuk. A jalapeñot és a Cheddart röviden belekeverjük. A tészta felét a formába töltjük, és a virsliket kör alakban a tésztába nyomjuk. A tésztát elsimítjuk, és még egy virsli-kört teszünk rá. A maradék tésztát betesszük a formába, és elkenjük. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a kuglófot megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.

Tippek:

A Csípős hot-dog-kuglóf langyosan a legfinomabb.
Tálaljunk hozzá remoulade mártást, esetleg egyéb tartárjellegű, vagy csípős mártogatóst, csatnit.
A pikáns ízű kuglóf fagyasztható.
Csípős hot-dog-kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!