Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csípős hot-dog-kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (16 cm Ø) vagy kuglófformához (18 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

50 g jalapeño (lecsöpögtetve)
160 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál só
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
100 g remoulade mártás
1 teáskanál közepesen csípős mustár
3 darab tojás (M-es)
75 g reszelt Cheddar sajt
100 g mini-virsli (lecsöpögtetve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csípős hot-dog-kuglóf hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük. A jalapeñot lecsöpögtetjük, és durva kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a sóval keverőtálban összekeverjük. A jalapeño, a cheddar és a virsli kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává dolgozzuk. A jalapeñot és a Cheddart röviden belekeverjük. A tészta felét a formába töltjük, és a virsliket kör alakban a tésztába nyomjuk. A tésztát elsimítjuk, és még egy virsli-kört teszünk rá. A maradék tésztát betesszük a formába, és elkenjük. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a kuglófot megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.

Tippek:

A Csípős hot-dog-kuglóf langyosan a legfinomabb.
Tálaljunk hozzá remoulade mártást, esetleg egyéb tartárjellegű, vagy csípős mártogatóst, csatnit.
A pikáns ízű kuglóf fagyasztható.
Csípős hot-dog-kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!