Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Finom lazacbatyuk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Töltelékhez:

kb. 600 g lazacfilé (friss vagy fagyasztott, 4 darab 150 g-os szelet)
2 evőkanál dijoni mustár
½ csokor finomra aprított turbolya
½ csokor finomra aprított tárkony
frissen őrölt bors
kb. ½ teáskanál őrölt koriander
kb. 1 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)

Tésztához:

30 g vaj
250 g rétestészta

Mártogatóshoz:

dijoni mustár

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Finom lazacbatyuk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lazacfilét hideg folyóvízben lemossuk, és óvatosan szárazra törölgetjük vagy a fagyasztott lazacot a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd elfelezzük. A tepsit (kb. 35x40 perc) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A mustárt a Creme vega-val, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel összekeverjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a lazacszeleteket a krémmel megkenjük.

Tészta:
A vajat megolvasztjuk, a tésztát 8 többrétegű négyzetre (kb. 15 x 15 cm) vágjuk, ráteszünk 1-1 lazacszeletet, és a tészta szemben levő oldalát behajtjuk. A hajtással lefelé betesszük a batyukat a tepsibe, vajjal megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Mártogatós:
A Creme Vega-t a mustárral és a sóval ízesítjük, és a forró Finom lazacbatyuk mellé tálaljuk.

Tipp:

A lazacbatyuk fagyaszthatóak.
A Finom lazacbatyuk mártogatósát tetszés szerint variálhatjuk, például mustár helyett tormával, egyéb csípős vagy édes-csípős szósszal, valamint majonézes és tartár jellegű szósszal.
Finom lazacbatyuk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!