
Finom lazacbatyuk



Hozzávalók
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Mártogatóshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A lazacfilét hideg folyóvízben lemossuk, és óvatosan szárazra törölgetjük vagy a fagyasztott lazacot a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd elfelezzük. A tepsit (kb. 35x40 perc) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mustárt a Creme vega-val, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel összekeverjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a lazacszeleteket a krémmel megkenjük.
Tészta:
A vajat megolvasztjuk, a tésztát 8 többrétegű négyzetre (kb. 15 x 15 cm) vágjuk, ráteszünk 1-1 lazacszeletet, és a tészta szemben levő oldalát behajtjuk. A hajtással lefelé betesszük a batyukat a tepsibe, vajjal megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártogatós:
A Creme Vega-t a mustárral és a sóval ízesítjük, és a forró Finom lazacbatyuk mellé tálaljuk.
Tipp:
A Finom lazacbatyuk mártogatósát tetszés szerint variálhatjuk, például mustár helyett tormával, egyéb csípős vagy édes-csípős szósszal, valamint majonézes és tartár jellegű szósszal.


Finom lazacbatyuk
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A lazacfilét hideg folyóvízben lemossuk, és óvatosan szárazra törölgetjük vagy a fagyasztott lazacot a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd elfelezzük. A tepsit (kb. 35x40 perc) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mustárt a Creme vega-val, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel összekeverjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a lazacszeleteket a krémmel megkenjük.
Tészta:
A vajat megolvasztjuk, a tésztát 8 többrétegű négyzetre (kb. 15 x 15 cm) vágjuk, ráteszünk 1-1 lazacszeletet, és a tészta szemben levő oldalát behajtjuk. A hajtással lefelé betesszük a batyukat a tepsibe, vajjal megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártogatós:
A Creme Vega-t a mustárral és a sóval ízesítjük, és a forró Finom lazacbatyuk mellé tálaljuk.
Tipp:
A Finom lazacbatyuk mártogatósát tetszés szerint variálhatjuk, például mustár helyett tormával, egyéb csípős vagy édes-csípős szósszal, valamint majonézes és tartár jellegű szósszal.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?