Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Finom lazacbatyuk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Töltelékhez:

kb. 600 g lazacfilé (friss vagy fagyasztott, 4 darab 150 g-os szelet)
2 evőkanál dijoni mustár
½ csokor finomra aprított turbolya
½ csokor finomra aprított tárkony
frissen őrölt bors
kb. ½ teáskanál őrölt koriander
kb. 1 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)

Tésztához:

30 g vaj
250 g rétestészta

Mártogatóshoz:

dijoni mustár

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Finom lazacbatyuk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lazacfilét hideg folyóvízben lemossuk, és óvatosan szárazra törölgetjük vagy a fagyasztott lazacot a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd elfelezzük. A tepsit (kb. 35x40 perc) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A mustárt a Creme vega-val, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel összekeverjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a lazacszeleteket a krémmel megkenjük.

Tészta:
A vajat megolvasztjuk, a tésztát 8 többrétegű négyzetre (kb. 15 x 15 cm) vágjuk, ráteszünk 1-1 lazacszeletet, és a tészta szemben levő oldalát behajtjuk. A hajtással lefelé betesszük a batyukat a tepsibe, vajjal megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Mártogatós:
A Creme Vega-t a mustárral és a sóval ízesítjük, és a forró Finom lazacbatyuk mellé tálaljuk.

Tipp:

A lazacbatyuk fagyaszthatóak.
A Finom lazacbatyuk mártogatósát tetszés szerint variálhatjuk, például mustár helyett tormával, egyéb csípős vagy édes-csípős szósszal, valamint majonézes és tartár jellegű szósszal.
Finom lazacbatyuk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!