Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini hot-dog

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 28 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

28 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

200 ml tej vagy víz
60 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 evőkanál cukor
1 ½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 1 evőkanál víz

Töltelékhez:

260 g mini kolbász
kb. 50 g ketchup
1-2 evőkanál sült hagyma
kb. 90 g kockára vágott csemegeuborka
kb. 50 g majonéz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Melegítsük fel a tejet vagy a vizet. Olvasszuk fel benne a vajat vagy a margarint. Tegyük a lisztet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a tej-zsír keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztává nem válik. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete. Közben béleljük ki a tepsit sütőpapírral.

Formázás:
A tésztát kicsit lisztezzük meg, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzuk tekercsé. Osszuk a tésztát 28 egyenlő részre. Formázzunk minden darabból egy kb. 5 x 3 cm-es téglalapot, a rövid oldalakat kissé behajtva, majd a hosszú oldalról tekerjük fel. Helyezzük a tekercseket a hajtással lefelé, 4 db 7-es sorban a tepsire, úgy, hogy minden tésztatekercs között hagyjunk kb. 1/2 cm távolságot. Fedjük le ismét, és hagyjuk kelni kb. 30 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tojássárgáját verjük fel a vízzel. Kenjük meg vele a tésztatekercseket, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe, és a bucikat süssük aranybarnára.

Sütési idő: 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tekercseket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A kolbászokat forró vízben néhány percig melegítsük fel.
Vágjuk le mindegyik buci egyik hosszú oldalát. Kenjük meg az alját ketchuppal. Terítsük rá a kockára vágott uborkát, és helyezzük rá a meleg kolbászokat. A kolbászok köré helyezzünk sült hagymát és a kockára vágott uborkát. A mini hot-dogokra ízlés szerint tegyünk egy kis ketchupot és majonézt, majd a bucikat enyhén nyomjuk össze. Tetszés szerint fogvájó pálcákat tűzzük bele és tálaljuk.

Tipp:

A hot-dog zsemléket 1-2 nappal előbb is elkészíthetjük, vagy akár le is fagyaszthatóak. A fagyasztott zsemléket felhasználás előtt kb. 5 percig újra sütjük.
Mini hot-dog

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!