Mini hot-dog
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet vagy a vizet. Olvasszuk fel benne a vajat vagy a margarint. Tegyük a lisztet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a tej-zsír keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztává nem válik. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete. Közben béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Formázás:
A tésztát kicsit lisztezzük meg, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzuk tekercsé. Osszuk a tésztát 28 egyenlő részre. Formázzunk minden darabból egy kb. 5 x 3 cm-es téglalapot, a rövid oldalakat kissé behajtva, majd a hosszú oldalról tekerjük fel. Helyezzük a tekercseket a hajtással lefelé, 4 db 7-es sorban a tepsire, úgy, hogy minden tésztatekercs között hagyjunk kb. 1/2 cm távolságot. Fedjük le ismét, és hagyjuk kelni kb. 30 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját verjük fel a vízzel. Kenjük meg vele a tésztatekercseket, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe, és a bucikat süssük aranybarnára.
Sütési idő: 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tekercseket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A kolbászokat forró vízben néhány percig melegítsük fel.
Vágjuk le mindegyik buci egyik hosszú oldalát. Kenjük meg az alját ketchuppal. Terítsük rá a kockára vágott uborkát, és helyezzük rá a meleg kolbászokat. A kolbászok köré helyezzünk sült hagymát és a kockára vágott uborkát. A mini hot-dogokra ízlés szerint tegyünk egy kis ketchupot és majonézt, majd a bucikat enyhén nyomjuk össze. Tetszés szerint fogvájó pálcákat tűzzük bele és tálaljuk.
Tipp:
Mini hot-dog
Hozzávalók
28 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet vagy a vizet. Olvasszuk fel benne a vajat vagy a margarint. Tegyük a lisztet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a tej-zsír keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztává nem válik. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete. Közben béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Formázás:
A tésztát kicsit lisztezzük meg, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzuk tekercsé. Osszuk a tésztát 28 egyenlő részre. Formázzunk minden darabból egy kb. 5 x 3 cm-es téglalapot, a rövid oldalakat kissé behajtva, majd a hosszú oldalról tekerjük fel. Helyezzük a tekercseket a hajtással lefelé, 4 db 7-es sorban a tepsire, úgy, hogy minden tésztatekercs között hagyjunk kb. 1/2 cm távolságot. Fedjük le ismét, és hagyjuk kelni kb. 30 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját verjük fel a vízzel. Kenjük meg vele a tésztatekercseket, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe, és a bucikat süssük aranybarnára.
Sütési idő: 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tekercseket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A kolbászokat forró vízben néhány percig melegítsük fel.
Vágjuk le mindegyik buci egyik hosszú oldalát. Kenjük meg az alját ketchuppal. Terítsük rá a kockára vágott uborkát, és helyezzük rá a meleg kolbászokat. A kolbászok köré helyezzünk sült hagymát és a kockára vágott uborkát. A mini hot-dogokra ízlés szerint tegyünk egy kis ketchupot és majonézt, majd a bucikat enyhén nyomjuk össze. Tetszés szerint fogvájó pálcákat tűzzük bele és tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?