Csirkemájas táskák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a kétféle hagymát megfonnyasztjuk rajta, ezután hozzáadjuk a csirkemájat. Kissé átpirítjuk, majd közepes lángon teljesen átsütjük a májat, közben majoránnával és őrölt fekete borssal fűszerezzük. Végül, amikor már átsült a máj, megsózzuk, és letakarva félretesszük hűlni. Miután teljesen kihűlt, botmixerrel (vagy késes aprítóban) krémesre törjük, közben hozzáadagoljuk a lágy vajat is. Az így kapott tölteléket 12 egyforma adagra osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük és 12 egyforma méretű darabra vágjuk (először a hosszabbik oldalával párhuzamosan 3 csíkra vágjuk, majd a csíkokat is felvágjuk 4-4 egyforma darabra). A tésztadarabok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, elsimítjuk, körben a tészta széleit üresen hagyjuk. A tésztadarabok másik oldalán, a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel kb. 3-szor beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a táskák tetejét is lekenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csirkemájas táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csirkemájas táskákat tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Csirkemájas táskák
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a kétféle hagymát megfonnyasztjuk rajta, ezután hozzáadjuk a csirkemájat. Kissé átpirítjuk, majd közepes lángon teljesen átsütjük a májat, közben majoránnával és őrölt fekete borssal fűszerezzük. Végül, amikor már átsült a máj, megsózzuk, és letakarva félretesszük hűlni. Miután teljesen kihűlt, botmixerrel (vagy késes aprítóban) krémesre törjük, közben hozzáadagoljuk a lágy vajat is. Az így kapott tölteléket 12 egyforma adagra osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük és 12 egyforma méretű darabra vágjuk (először a hosszabbik oldalával párhuzamosan 3 csíkra vágjuk, majd a csíkokat is felvágjuk 4-4 egyforma darabra). A tésztadarabok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, elsimítjuk, körben a tészta széleit üresen hagyjuk. A tésztadarabok másik oldalán, a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel kb. 3-szor beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a táskák tetejét is lekenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csirkemájas táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csirkemájas táskákat tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?