Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes fonat

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

150 g mogyorókrém, pl. Nutella®
40 g hántolt törökmogyoró

Kenéshez:

kb. 2 evőkanál sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A töltelékhez a törökmogyorót kis darabokra aprítjuk, és összekeverjük a lágy mogyorókrémmel. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel úgy, hogy az egyik hosszanti oldala mentén 1 cm-t üresen hagyunk. A másik hosszanti oldalától indítva szorosan feltekerjük, majd a tésztahengert hosszában, középen teljesen átvágjuk úgy, hogy az egyik végén egy kb. 2 cm-es darabot egészben hagyunk. Innen indítva a két tésztacsíkot a vágott oldalukkal felfelé egymás köré csavarjuk, majd a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kenéshez a sárgabaracklekvárt felforrósítjuk. Az elkészült fonatot sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, még melegen, ecset segítségével átkenjük a baracklekvárral, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütési idő vége felé, amennyiben szükséges, a fonatot letakarhatjuk alufóliával.
Sárgabaracklekvár helyett fanyar narancslekvárral is átkenhetjük a fonat tetejét.
Tetszés szerint kevés porcukorral díszíthetjük a süteményt.
Mogyorókrémes fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!