Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes fonat

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

150 g mogyorókrém, pl. Nutella®
40 g hántolt törökmogyoró

Kenéshez:

kb. 2 evőkanál sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A töltelékhez a törökmogyorót kis darabokra aprítjuk, és összekeverjük a lágy mogyorókrémmel. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel úgy, hogy az egyik hosszanti oldala mentén 1 cm-t üresen hagyunk. A másik hosszanti oldalától indítva szorosan feltekerjük, majd a tésztahengert hosszában, középen teljesen átvágjuk úgy, hogy az egyik végén egy kb. 2 cm-es darabot egészben hagyunk. Innen indítva a két tésztacsíkot a vágott oldalukkal felfelé egymás köré csavarjuk, majd a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kenéshez a sárgabaracklekvárt felforrósítjuk. Az elkészült fonatot sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, még melegen, ecset segítségével átkenjük a baracklekvárral, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütési idő vége felé, amennyiben szükséges, a fonatot letakarhatjuk alufóliával.
Sárgabaracklekvár helyett fanyar narancslekvárral is átkenhetjük a fonat tetejét.
Tetszés szerint kevés porcukorral díszíthetjük a süteményt.
Mogyorókrémes fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!