Mogyorókrémes fonat
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
150 g mogyorókrém, pl. Nutella®
40 g hántolt törökmogyoró
Kenéshez:
kb. 2 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A töltelékhez a törökmogyorót kis darabokra aprítjuk, és összekeverjük a lágy mogyorókrémmel. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel úgy, hogy az egyik hosszanti oldala mentén 1 cm-t üresen hagyunk. A másik hosszanti oldalától indítva szorosan feltekerjük, majd a tésztahengert hosszában, középen teljesen átvágjuk úgy, hogy az egyik végén egy kb. 2 cm-es darabot egészben hagyunk. Innen indítva a két tésztacsíkot a vágott oldalukkal felfelé egymás köré csavarjuk, majd a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kenéshez a sárgabaracklekvárt felforrósítjuk. Az elkészült fonatot sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, még melegen, ecset segítségével átkenjük a baracklekvárral, és hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kenéshez a sárgabaracklekvárt felforrósítjuk. Az elkészült fonatot sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, még melegen, ecset segítségével átkenjük a baracklekvárral, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütési idő vége felé, amennyiben szükséges, a fonatot letakarhatjuk alufóliával.
Sárgabaracklekvár helyett fanyar narancslekvárral is átkenhetjük a fonat tetejét.
Tetszés szerint kevés porcukorral díszíthetjük a süteményt.
Sárgabaracklekvár helyett fanyar narancslekvárral is átkenhetjük a fonat tetejét.
Tetszés szerint kevés porcukorral díszíthetjük a süteményt.
Kedvencnek jelölöm
Mogyorókrémes fonat
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
150 g mogyorókrém, pl. Nutella®
40 g hántolt törökmogyoró
Kenéshez:
kb. 2 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A töltelékhez a törökmogyorót kis darabokra aprítjuk, és összekeverjük a lágy mogyorókrémmel. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel úgy, hogy az egyik hosszanti oldala mentén 1 cm-t üresen hagyunk. A másik hosszanti oldalától indítva szorosan feltekerjük, majd a tésztahengert hosszában, középen teljesen átvágjuk úgy, hogy az egyik végén egy kb. 2 cm-es darabot egészben hagyunk. Innen indítva a két tésztacsíkot a vágott oldalukkal felfelé egymás köré csavarjuk, majd a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kenéshez a sárgabaracklekvárt felforrósítjuk. Az elkészült fonatot sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, még melegen, ecset segítségével átkenjük a baracklekvárral, és hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kenéshez a sárgabaracklekvárt felforrósítjuk. Az elkészült fonatot sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, még melegen, ecset segítségével átkenjük a baracklekvárral, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütési idő vége felé, amennyiben szükséges, a fonatot letakarhatjuk alufóliával.
Sárgabaracklekvár helyett fanyar narancslekvárral is átkenhetjük a fonat tetejét.
Tetszés szerint kevés porcukorral díszíthetjük a süteményt.
Sárgabaracklekvár helyett fanyar narancslekvárral is átkenhetjük a fonat tetejét.
Tetszés szerint kevés porcukorral díszíthetjük a süteményt.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?