Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótspirál

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

2 evőkanál étolaj
200 g (fél csomag) mélyhűtött vagy friss spenótlevél
1 közepes fej apróra vágott lila hagyma
2 gerezd aprított vagy zúzott fokhagyma
fél kávéskanál só
ízlés szerint őrölt bors, őrölt szerecsendió
egy kevés ételízesítő
fél evőkanál finomliszt

Kenéshez:

1 közepes méretű tojás

Szóráshoz:

100 g apróra vágott juh- vagy fetasajt

Öntethez:

250 g 20%-os tejföl
1 evőkanál majonéz
1 kávéskanál almaecet
1 kávéskanál finomra vágott metélőhagyma
1 csipet só
1 csipet frissen őrölt fehér bors

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A Spenótspirál sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Töltelék:
Az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a hagymát, majd keverés közben rövid idő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk. Beleszitáljuk és elkeverjük a lisztet, majd levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd 6 darab 12 cm átmérőjű kört szaggatunk. A köröket egyenként 4 helyen bevagdossuk (lásd fotó), majd a tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát. A tészták közepébe egy evőkanál tölteléket teszünk, és megszórjuk némi juhsajttal. A tészta egyik negyedét ráhajtjuk a töltelékre, majd az óramutató járásával megegyezően ráhajtjuk a többi negyedet is. A “spirálokat” a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, az előmelegített sütő közepébe toljuk és a spenótos finomságot készre sütjük. Sütés után a sütőrácson hűlni hagyjuk.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Öntet:
Összekeverjük a hozzávalókat és a megsült spenótspirálok mellé tálaljuk.

Tipp

Sütés előtt a Spenótspirál sütemény tetejét szezámmaggal, reszelt sajttal is díszíthetjük.
A Spenótspirál sütemény nagyszerű alternatíva azoknak, akik nem rajonganak az édes süteményekért. A Spenótspirál sütemény alaptésztáját kerek lapokra vágjuk és megtöltjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!