Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótspirál

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

2 evőkanál étolaj
200 g (fél csomag) mélyhűtött vagy friss spenótlevél
1 közepes fej apróra vágott lila hagyma
2 gerezd aprított vagy zúzott fokhagyma
fél kávéskanál só
ízlés szerint őrölt bors, őrölt szerecsendió
egy kevés ételízesítő
fél evőkanál finomliszt

Kenéshez:

1 közepes méretű tojás

Szóráshoz:

100 g apróra vágott juh- vagy fetasajt

Öntethez:

250 g 20%-os tejföl
1 evőkanál majonéz
1 kávéskanál almaecet
1 kávéskanál finomra vágott metélőhagyma
1 csipet só
1 csipet frissen őrölt fehér bors

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A Spenótspirál sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Töltelék:
Az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a hagymát, majd keverés közben rövid idő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk. Beleszitáljuk és elkeverjük a lisztet, majd levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd 6 darab 12 cm átmérőjű kört szaggatunk. A köröket egyenként 4 helyen bevagdossuk (lásd fotó), majd a tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát. A tészták közepébe egy evőkanál tölteléket teszünk, és megszórjuk némi juhsajttal. A tészta egyik negyedét ráhajtjuk a töltelékre, majd az óramutató járásával megegyezően ráhajtjuk a többi negyedet is. A “spirálokat” a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, az előmelegített sütő közepébe toljuk és a spenótos finomságot készre sütjük. Sütés után a sütőrácson hűlni hagyjuk.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Öntet:
Összekeverjük a hozzávalókat és a megsült spenótspirálok mellé tálaljuk.

Tipp

Sütés előtt a Spenótspirál sütemény tetejét szezámmaggal, reszelt sajttal is díszíthetjük.
A Spenótspirál sütemény nagyszerű alternatíva azoknak, akik nem rajonganak az édes süteményekért. A Spenótspirál sütemény alaptésztáját kerek lapokra vágjuk és megtöltjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
57 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!