
Csokis muffinok szív díszítéssel



Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
12 muffinpapír (5 cm Ø)
Tésztához:
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
10 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
100 ml tej
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
250 lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Marcipán
kb. 1 evőkanál porcukor
piros ételszínezék
cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A muffinpapírokat a formába tesszük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a forma mélyedéseiben. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, és krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején.
Díszítés:
A marcipánt porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. Felvágott mélyhűtő tasak vagy frissen tartó fólia között vékonyra kinyújtjuk, és kiszúróval szíveket szúrunk ki. A szíveket cukorba nyomjuk, és tálalás előtt ízlésesen elhelyezzük a csokis muffinokon.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a forma mélyedéseiben. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, és krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején.
Díszítés:
A marcipánt porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. Felvágott mélyhűtő tasak vagy frissen tartó fólia között vékonyra kinyújtjuk, és kiszúróval szíveket szúrunk ki. A szíveket cukorba nyomjuk, és tálalás előtt ízlésesen elhelyezzük a csokis muffinokon.
Tipp:
Tálálás előtt megszórjuk csokipehellyel.

Kedvencnek jelölöm

Csokis muffinok szív díszítéssel
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
12 muffinpapír (5 cm Ø)
Tésztához:
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
100 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffinpapírokat a formába tesszük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a forma mélyedéseiben. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, és krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején.
Díszítés:
A marcipánt porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. Felvágott mélyhűtő tasak vagy frissen tartó fólia között vékonyra kinyújtjuk, és kiszúróval szíveket szúrunk ki. A szíveket cukorba nyomjuk, és tálalás előtt ízlésesen elhelyezzük a csokis muffinokon.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a forma mélyedéseiben. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, és krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején.
Díszítés:
A marcipánt porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. Felvágott mélyhűtő tasak vagy frissen tartó fólia között vékonyra kinyújtjuk, és kiszúróval szíveket szúrunk ki. A szíveket cukorba nyomjuk, és tálalás előtt ízlésesen elhelyezzük a csokis muffinokon.
Tipp:
Tálálás előtt megszórjuk csokipehellyel.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?