Csokis muffinok szív díszítéssel
Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a forma mélyedéseiben. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, és krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején.
Díszítés:
A marcipánt porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. Felvágott mélyhűtő tasak vagy frissen tartó fólia között vékonyra kinyújtjuk, és kiszúróval szíveket szúrunk ki. A szíveket cukorba nyomjuk, és tálalás előtt ízlésesen elhelyezzük a csokis muffinokon.
Tipp:
Csokis muffinok szív díszítéssel
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a forma mélyedéseiben. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, és krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején.
Díszítés:
A marcipánt porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. Felvágott mélyhűtő tasak vagy frissen tartó fólia között vékonyra kinyújtjuk, és kiszúróval szíveket szúrunk ki. A szíveket cukorba nyomjuk, és tálalás előtt ízlésesen elhelyezzük a csokis muffinokon.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?