
Csokis muffinok szív díszítéssel



Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a forma mélyedéseiben. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, és krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején.
Díszítés:
A marcipánt porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. Felvágott mélyhűtő tasak vagy frissen tartó fólia között vékonyra kinyújtjuk, és kiszúróval szíveket szúrunk ki. A szíveket cukorba nyomjuk, és tálalás előtt ízlésesen elhelyezzük a csokis muffinokon.
Tipp:


Csokis muffinok szív díszítéssel
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a forma mélyedéseiben. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, és krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején.
Díszítés:
A marcipánt porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. Felvágott mélyhűtő tasak vagy frissen tartó fólia között vékonyra kinyújtjuk, és kiszúróval szíveket szúrunk ki. A szíveket cukorba nyomjuk, és tálalás előtt ízlésesen elhelyezzük a csokis muffinokon.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?