![Narancsos grízpuding](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31365/narancsos-grizpuding-14467.jpg)
Narancsos grízpuding
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral. A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és hozzászórjuk a búzadarát. Folyamatos keverés mellett kb. 2 percet főzzük, majd hozzácsorgatjuk a tojássárgájás keveréket, és tovább főzzük. Amikor már sűrű és krémes, lehúzzuk a tűzről, és spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A pudingot 4 darab desszertes pohárba adagoljuk, majd miután kihűlt, tálalásig hűtőbe tesszük. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd tálaláskor a narancskockákat elosztjuk a puding tetején.
Tipp:
A pohárkrém desszert narancs helyett egyéb déligyümölcsök, vagy tavaszi-nyári bogyós gyümölcsök felhasználásával is készülhet.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Narancsos grízpuding
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral. A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és hozzászórjuk a búzadarát. Folyamatos keverés mellett kb. 2 percet főzzük, majd hozzácsorgatjuk a tojássárgájás keveréket, és tovább főzzük. Amikor már sűrű és krémes, lehúzzuk a tűzről, és spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A pudingot 4 darab desszertes pohárba adagoljuk, majd miután kihűlt, tálalásig hűtőbe tesszük. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd tálaláskor a narancskockákat elosztjuk a puding tetején.
Tipp:
A pohárkrém desszert narancs helyett egyéb déligyümölcsök, vagy tavaszi-nyári bogyós gyümölcsök felhasználásával is készülhet.
![A Narancsos grízpuding a tejbegríz és a legnépszerűbb déligyümölcs ízvilágát kombináló, látványos pohárkrém desszert.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31365/narancsos-grizpuding-14467.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?