Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos grízpuding

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
500 ml tej
50 g búzadara
1 darab nagyobb narancs

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Narancsos grízpuding desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral. A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és hozzászórjuk a búzadarát. Folyamatos keverés mellett kb. 2 percet főzzük, majd hozzácsorgatjuk a tojássárgájás keveréket, és tovább főzzük. Amikor már sűrű és krémes, lehúzzuk a tűzről, és spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A pudingot 4 darab desszertes pohárba adagoljuk, majd miután kihűlt, tálalásig hűtőbe tesszük. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd tálaláskor a narancskockákat elosztjuk a puding tetején.

Tipp:

Friss narancs helyett narancslekvárral is tálalhatjuk a pudingot.
A pohárkrém desszert narancs helyett egyéb déligyümölcsök, vagy tavaszi-nyári bogyós gyümölcsök felhasználásával is készülhet.
A Narancsos grízpuding a tejbegríz és a legnépszerűbb déligyümölcs ízvilágát kombináló, látványos pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!