Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos grízpuding

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
500 ml tej
50 g búzadara
1 darab nagyobb narancs

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Narancsos grízpuding desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral. A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és hozzászórjuk a búzadarát. Folyamatos keverés mellett kb. 2 percet főzzük, majd hozzácsorgatjuk a tojássárgájás keveréket, és tovább főzzük. Amikor már sűrű és krémes, lehúzzuk a tűzről, és spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A pudingot 4 darab desszertes pohárba adagoljuk, majd miután kihűlt, tálalásig hűtőbe tesszük. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd tálaláskor a narancskockákat elosztjuk a puding tetején.

Tipp:

Friss narancs helyett narancslekvárral is tálalhatjuk a pudingot.
A pohárkrém desszert narancs helyett egyéb déligyümölcsök, vagy tavaszi-nyári bogyós gyümölcsök felhasználásával is készülhet.
A Narancsos grízpuding a tejbegríz és a legnépszerűbb déligyümölcs ízvilágát kombináló, látványos pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!