Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos grízpuding

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
500 ml tej
50 g búzadara
1 darab nagyobb narancs

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Narancsos grízpuding desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral. A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és hozzászórjuk a búzadarát. Folyamatos keverés mellett kb. 2 percet főzzük, majd hozzácsorgatjuk a tojássárgájás keveréket, és tovább főzzük. Amikor már sűrű és krémes, lehúzzuk a tűzről, és spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A pudingot 4 darab desszertes pohárba adagoljuk, majd miután kihűlt, tálalásig hűtőbe tesszük. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd tálaláskor a narancskockákat elosztjuk a puding tetején.

Tipp:

Friss narancs helyett narancslekvárral is tálalhatjuk a pudingot.
A pohárkrém desszert narancs helyett egyéb déligyümölcsök, vagy tavaszi-nyári bogyós gyümölcsök felhasználásával is készülhet.
A Narancsos grízpuding a tejbegríz és a legnépszerűbb déligyümölcs ízvilágát kombináló, látványos pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!