Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis diós sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojásfehérje
25 dkg liszt
25 dkg darált dió
2 ek liszt

Krém:

6 tojássárga
25 dkg cukor
17 dkg margarin
darált dió a tetejére

Elkészítés

A Csokis diós sütemény elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés

A tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a diót, lisztet és sütőport. Közepes nagyságú tepsibe megsütjük.
A krém hozzávalóit egy edénybe rakjuk, jól összekavarjuk. Lassú tűzön főzzük, míg elkezd vastagodni, levesszük a tűzről és kihűtjük. Rákenjük a tésztára és megszórjuk darált dióval.
Csokis diós sütemény Csokis diós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!