Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Könnyű egzotikus tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

A tepsihez:

némi zsiradék
sütőpapír

Gyümölcstöltelék:

300 g ananász befőtt
6 db koktélcseresznye
1 db kivi
250 ml alma-őszibarack 100%-os nektár
2 evőkanál cukor

Piskótatészta:

4 db tojás (M-es)
1 db tojássárgája (M-es)
70 g cukor
80 g búzaliszt
1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Túrókrém:

200 g hideg habtejszín
250 g étkezési túró
2 evőkanál cukor

Díszítés:

koktélcsresznye
1 db kivi
kb. 100 g ananász befőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A koktélcseresznyét negyedeljük. Meghámozzuk a kivit, hosszában negyedeljük és szeletekre vágjuk. Az ananászt lecsepegtetjük, a darabokat apró kis darabkákra vágjuk. Az étkezési keményítőt a kimért barack nektárral, cukorral és ananászdarabokkal simára keverjük. Egy főzőedényben tesszük és kb. 2 percig kevergetve sűrűre főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről és csak azután keverjük bele óvatosan a koktélcseresznyét és a kivit. A gyümölcsmasszát hagyjuk kihűlni.
Kivajazzuk a tepsit és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi szélein visszahajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojást és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd rövid idő alatt a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát elkenjük a tepsiben és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk és a sütőpapírral a tetején hagyjuk kihűlni. Csak akkor húzzuk le róla a sütőpapírt, ha már kihűlt.
A gyümölcstölteléket mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk és az egyik csücskét levágjuk. A gyümölcs-csíkokat hosszában a piskótalapra nyomjuk úgy, hogy maradjanak rések a tésztán.

Túrókrém:
A tejszínt 1 tasak habfixálóval és vanillincukorral keményre verjük. A túrót elkeverjük a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 1 tasak habfixálóval. A tejszínt óvatosan belekeverjük a túróba. A túrókrémet mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk, az egyik csücskét levágjuk, és a résekbe nyomjuk. A piskótalapot feltekerjük és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A piskótatekercset háromszögekre vágjuk és koktélcseresznyével, kivivel és ananásszal díszítve, igény szerint muffin formában és koktélesernyővel/-pálcikával tálaljuk.

Tipp:

A gyümölcstöltelék bármilyen más gyümölccsel helyettesíthető.
Könnyű egzotikus tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!