Csokis keksz (Csokis cookies)
Hozzávalók
Csokis keksz (Csokis cookies)
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat (előtte keverjük össze egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót)! Alacsony fokozaton, vagy fakanállal keverjük hozzá a csokicseppeket meg a diót (ha nem. hagyjuk ki)!
Sütőpapírral bélelt tepsire vizes evőkanállal adagoljunk kisebb dió méretű gombóckákat! Hagyjunk közöttük helyet, mert el fognak majd terülni. 12 percig (nekem kicsit pontatlan a sütőm, 10 perc elég volt) át kell sütni, de ne szárítsuk ki nagyon! Amikor már szép aranybarna a széle, akkor van kész. Vegyük ki, és hagyjuk állni egy percig, utána egy szélesebb késsel emeljük rácsra hűlni!
Tárolás
Csokis keksz (Csokis cookies)
Hozzávalók
Csokis keksz (Csokis cookies)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat (előtte keverjük össze egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót)! Alacsony fokozaton, vagy fakanállal keverjük hozzá a csokicseppeket meg a diót (ha nem. hagyjuk ki)!
Sütőpapírral bélelt tepsire vizes evőkanállal adagoljunk kisebb dió méretű gombóckákat! Hagyjunk közöttük helyet, mert el fognak majd terülni. 12 percig (nekem kicsit pontatlan a sütőm, 10 perc elég volt) át kell sütni, de ne szárítsuk ki nagyon! Amikor már szép aranybarna a széle, akkor van kész. Vegyük ki, és hagyjuk állni egy percig, utána egy szélesebb késsel emeljük rácsra hűlni!
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?