
Nugátos csokoládétrüffel



Hozzávalók
A felfújt formához (24x12 cm):
kevés zsiradék
sütőpapír
Trüffelhez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét Prémium
75 ml habtejszín
15 g vaj
50 g mogyorókrém
Ezenkívül:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét Prémium
Elkészítés
Előkészítés:
A Nugátos csokoládétrüffel hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Ganache (párizsi krém): A tortabevonót durvára aprítjuk. A tejszínt edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és keverés közben megolvasztjuk benne a tortabevonót, a vajat és a nugátot. A masszát keverőtálba öntjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Közben a formát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük.
Ganache (párizsi krém): A tortabevonót durvára aprítjuk. A tejszínt edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és keverés közben megolvasztjuk benne a tortabevonót, a vajat és a nugátot. A masszát keverőtálba öntjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Közben a formát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Vizet edényben felforralunk, majd lehúzzuk a tűzről. A tortabevonó zacskóját beletesszük, és kb. 10 percig benne hagyjuk. A zacskót felvágjuk és kb. 3 evőkanál mázat az előkészített formában egyenletesen elkenünk, és hűtőbe tesszük megszilárdulni. A lehűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felkeverjük, és a formában elkenjük. A maradék mázat (esetleg még egyszer megmelegíthetjük) a ganache-on egyenletesen elkenjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
A formára vágódeszkát fektetünk, majd a deszka és a forma megfordításával a trüffel-lapot óvatosan a deszkára borítjuk. A sütőpapírt eltávolítjuk, és a lapot kb. 10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk. Éles késsel kb. 4x4 cm-es négyzeteket vágunk a Nugátos csokoládétrüffel sütmeényből, majd egyszer átlósan elfelezzük.
A formára vágódeszkát fektetünk, majd a deszka és a forma megfordításával a trüffel-lapot óvatosan a deszkára borítjuk. A sütőpapírt eltávolítjuk, és a lapot kb. 10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk. Éles késsel kb. 4x4 cm-es négyzeteket vágunk a Nugátos csokoládétrüffel sütmeényből, majd egyszer átlósan elfelezzük.
Tippek:
Ha a kést forró víz alá tartjuk, a trüffel sokkal jobban vágható.
A trüffelt tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Az elkészítéshez használhatunk más méretű formát is. A forma mérete szerint a darabszám variálható.
A Nugátos csokoládétrüffel dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.
A trüffelt tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Az elkészítéshez használhatunk más méretű formát is. A forma mérete szerint a darabszám variálható.
A Nugátos csokoládétrüffel dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.

Kedvencnek jelölöm

Nugátos csokoládétrüffel
Hozzávalók
kb. 30-36 darab elkészítéséhez
A felfújt formához (24x12 cm):
kevés zsiradék
sütőpapír
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Nugátos csokoládétrüffel hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Ganache (párizsi krém): A tortabevonót durvára aprítjuk. A tejszínt edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és keverés közben megolvasztjuk benne a tortabevonót, a vajat és a nugátot. A masszát keverőtálba öntjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Közben a formát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük.
Ganache (párizsi krém): A tortabevonót durvára aprítjuk. A tejszínt edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és keverés közben megolvasztjuk benne a tortabevonót, a vajat és a nugátot. A masszát keverőtálba öntjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Közben a formát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Vizet edényben felforralunk, majd lehúzzuk a tűzről. A tortabevonó zacskóját beletesszük, és kb. 10 percig benne hagyjuk. A zacskót felvágjuk és kb. 3 evőkanál mázat az előkészített formában egyenletesen elkenünk, és hűtőbe tesszük megszilárdulni. A lehűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felkeverjük, és a formában elkenjük. A maradék mázat (esetleg még egyszer megmelegíthetjük) a ganache-on egyenletesen elkenjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
A formára vágódeszkát fektetünk, majd a deszka és a forma megfordításával a trüffel-lapot óvatosan a deszkára borítjuk. A sütőpapírt eltávolítjuk, és a lapot kb. 10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk. Éles késsel kb. 4x4 cm-es négyzeteket vágunk a Nugátos csokoládétrüffel sütmeényből, majd egyszer átlósan elfelezzük.
A formára vágódeszkát fektetünk, majd a deszka és a forma megfordításával a trüffel-lapot óvatosan a deszkára borítjuk. A sütőpapírt eltávolítjuk, és a lapot kb. 10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk. Éles késsel kb. 4x4 cm-es négyzeteket vágunk a Nugátos csokoládétrüffel sütmeényből, majd egyszer átlósan elfelezzük.
Tippek:
Ha a kést forró víz alá tartjuk, a trüffel sokkal jobban vágható.
A trüffelt tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Az elkészítéshez használhatunk más méretű formát is. A forma mérete szerint a darabszám variálható.
A Nugátos csokoládétrüffel dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.
A trüffelt tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Az elkészítéshez használhatunk más méretű formát is. A forma mérete szerint a darabszám variálható.
A Nugátos csokoládétrüffel dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?