Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nugátos csokoládétrüffel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30-36 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-36 darab elkészítéséhez

A felfújt formához (24x12 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Trüffelhez:

75 ml habtejszín
15 g vaj
50 g mogyorókrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Nugátos csokoládétrüffel hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Ganache (párizsi krém): A tortabevonót durvára aprítjuk. A tejszínt edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és keverés közben megolvasztjuk benne a tortabevonót, a vajat és a nugátot. A masszát keverőtálba öntjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Közben a formát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Vizet edényben felforralunk, majd lehúzzuk a tűzről. A tortabevonó zacskóját beletesszük, és kb. 10 percig benne hagyjuk. A zacskót felvágjuk és kb. 3 evőkanál mázat az előkészített formában egyenletesen elkenünk, és hűtőbe tesszük megszilárdulni. A lehűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felkeverjük, és a formában elkenjük. A maradék mázat (esetleg még egyszer megmelegíthetjük) a ganache-on egyenletesen elkenjük, és hűtőszekrénybe tesszük.

A formára vágódeszkát fektetünk, majd a deszka és a forma megfordításával a trüffel-lapot óvatosan a deszkára borítjuk. A sütőpapírt eltávolítjuk, és a lapot kb. 10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk. Éles késsel kb. 4x4 cm-es négyzeteket vágunk a Nugátos csokoládétrüffel sütmeényből, majd egyszer átlósan elfelezzük.

Tippek:

Ha a kést forró víz alá tartjuk, a trüffel sokkal jobban vágható.
A trüffelt tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Az elkészítéshez használhatunk más méretű formát is. A forma mérete szerint a darabszám variálható.
A Nugátos csokoládétrüffel dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.
Nugátos csokoládétrüffel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!