
Csokis mézeskalács



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vanillincukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formájú kiszúróformákkal kiszúrjuk. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük és vízfürdő felett megolvasztjuk. Az olvasztott tortabevonóval tetszés szerint díszítjük a mézeskalácsokat, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Ezután tovább díszítjük dekor tollakkal a süteményeket.
Tipp:


Csokis mézeskalács
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vanillincukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formájú kiszúróformákkal kiszúrjuk. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük és vízfürdő felett megolvasztjuk. Az olvasztott tortabevonóval tetszés szerint díszítjük a mézeskalácsokat, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Ezután tovább díszítjük dekor tollakkal a süteményeket.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?