Csokis kuglóf
Hozzávalók
Csokis kuglóf
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
4 tojás
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
10 dkg étcsoki
Elkészítés
Elkészítés
A 4 tojássárgáját kikeverjük a 200 g porcukorral, a vaníliás cukorral, majd lassan, felváltva öntögetjük bele az 1 dl vizet és az 1 dl olajat.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a masszába.
A 4 tojásfehérjét habbá verjük, és azt is beleforgatjuk a tésztába.
A csokit feltördeljük kisebb-nagyobb darabkákra, és belekeverjük a tésztába.
A formát vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
Megsütjük 170°C-on (azért tűpróba legyen!), 30 perc után tegyünk rá alufóliát, hogy ne égjen meg a teteje, utána további 15 percet sütjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a masszába.
A 4 tojásfehérjét habbá verjük, és azt is beleforgatjuk a tésztába.
A csokit feltördeljük kisebb-nagyobb darabkákra, és belekeverjük a tésztába.
A formát vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
Megsütjük 170°C-on (azért tűpróba legyen!), 30 perc után tegyünk rá alufóliát, hogy ne égjen meg a teteje, utána további 15 percet sütjük.
Kedvencnek jelölöm
Csokis kuglóf
Hozzávalók
Csokis kuglóf
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
4 tojás
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
10 dkg étcsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 4 tojássárgáját kikeverjük a 200 g porcukorral, a vaníliás cukorral, majd lassan, felváltva öntögetjük bele az 1 dl vizet és az 1 dl olajat.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a masszába.
A 4 tojásfehérjét habbá verjük, és azt is beleforgatjuk a tésztába.
A csokit feltördeljük kisebb-nagyobb darabkákra, és belekeverjük a tésztába.
A formát vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
Megsütjük 170°C-on (azért tűpróba legyen!), 30 perc után tegyünk rá alufóliát, hogy ne égjen meg a teteje, utána további 15 percet sütjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a masszába.
A 4 tojásfehérjét habbá verjük, és azt is beleforgatjuk a tésztába.
A csokit feltördeljük kisebb-nagyobb darabkákra, és belekeverjük a tésztába.
A formát vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
Megsütjük 170°C-on (azért tűpróba legyen!), 30 perc után tegyünk rá alufóliát, hogy ne égjen meg a teteje, utána további 15 percet sütjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?