![Csokis zsemle](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31643/csokis-zsemle-15268.webp)
Csokis zsemle
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Röviden belegyúrjuk a csokicseppeket.
A tésztát letakarva meleg helyen (ne a sütőben, mert a csokicseppek megpuhulnak) addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük, és enyhén lisztezett felületen 2 kerek „lepénnyé” (kb. 18 cm ᴓ) kinyújtjuk. Mindegyik „lepényt” 6 „tortaszeletre” vágjuk. A szeleteket a tepsibe tesszük, és még egyszer meleg helyen további kb. 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját a tejjel összekeverjük, és ecsettel megkenjük vele a zsemléket. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A csokis zsemlét sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Csokis zsemle
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Röviden belegyúrjuk a csokicseppeket.
A tésztát letakarva meleg helyen (ne a sütőben, mert a csokicseppek megpuhulnak) addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük, és enyhén lisztezett felületen 2 kerek „lepénnyé” (kb. 18 cm ᴓ) kinyújtjuk. Mindegyik „lepényt” 6 „tortaszeletre” vágjuk. A szeleteket a tepsibe tesszük, és még egyszer meleg helyen további kb. 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját a tejjel összekeverjük, és ecsettel megkenjük vele a zsemléket. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A csokis zsemlét sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![A Csokis zsemle receptje 12 darab péksüteményhez elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31643/csokis-zsemle-15268.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?