
Húsvéti muffinok



Hozzávalók
Muffin sütőforma (12 darabos):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral, majd szitáljuk egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Kanalazzuk a keveréket 2 evőkanállal a muffin formákba.
Nyomjunk mindegyik közepébe egy csokitojást. Tegyük a formát a sütő közepében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A csokoládét a vajjal vagy margarinnal együtt vízgőz fölött kevergetés közben olvasszuk fel (kb. 35 fok). Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, hogy sűrű állagúvá váljon, időnként keverjük meg, és késsel kenjük a kihűlt muffinokra. a csokitojás feleket helyezzük a muffinokra fülekként. Díszítsük cukor szemekkel és cukordrazséval. Dekortollal rajzoljunk kis orrcimpákat és bajuszokat.
Tippek:
A Schoko Bons®-t a legkönnyebb meleg vízben felmelegített és megszárított késsel vágni.


Húsvéti muffinok
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőforma (12 darabos):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral, majd szitáljuk egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Kanalazzuk a keveréket 2 evőkanállal a muffin formákba.
Nyomjunk mindegyik közepébe egy csokitojást. Tegyük a formát a sütő közepében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A csokoládét a vajjal vagy margarinnal együtt vízgőz fölött kevergetés közben olvasszuk fel (kb. 35 fok). Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, hogy sűrű állagúvá váljon, időnként keverjük meg, és késsel kenjük a kihűlt muffinokra. a csokitojás feleket helyezzük a muffinokra fülekként. Díszítsük cukor szemekkel és cukordrazséval. Dekortollal rajzoljunk kis orrcimpákat és bajuszokat.
Tippek:
A Schoko Bons®-t a legkönnyebb meleg vízben felmelegített és megszárított késsel vágni.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?