Húsvéti muffinok
Hozzávalók
Muffin sütőforma (12 darabos):
12 darab muffin papír
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
80 ml tej
Töltelékhez:
12 darab csokoládétojás (pl., Kinder Schoko- Bons®)
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
70 g vaj vagy margarin
12 darab csokoládétojás (pl., Kinder Schoko- Bons®) félbe vágva
néhány cukorszem
12 darab cukordrazsé pl., Smarties®
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Elkészítés
Előkészítés:
Béleljük ki a muffin formát a muffin papírokkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral, majd szitáljuk egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Kanalazzuk a keveréket 2 evőkanállal a muffin formákba.
Nyomjunk mindegyik közepébe egy csokitojást. Tegyük a formát a sütő közepében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A csokoládét a vajjal vagy margarinnal együtt vízgőz fölött kevergetés közben olvasszuk fel (kb. 35 fok). Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, hogy sűrű állagúvá váljon, időnként keverjük meg, és késsel kenjük a kihűlt muffinokra. a csokitojás feleket helyezzük a muffinokra fülekként. Díszítsük cukor szemekkel és cukordrazséval. Dekortollal rajzoljunk kis orrcimpákat és bajuszokat.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral, majd szitáljuk egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Kanalazzuk a keveréket 2 evőkanállal a muffin formákba.
Nyomjunk mindegyik közepébe egy csokitojást. Tegyük a formát a sütő közepében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A csokoládét a vajjal vagy margarinnal együtt vízgőz fölött kevergetés közben olvasszuk fel (kb. 35 fok). Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, hogy sűrű állagúvá váljon, időnként keverjük meg, és késsel kenjük a kihűlt muffinokra. a csokitojás feleket helyezzük a muffinokra fülekként. Díszítsük cukor szemekkel és cukordrazséval. Dekortollal rajzoljunk kis orrcimpákat és bajuszokat.
Tippek:
A muffinok díszítés nélkül lefagyaszthatók.
A Schoko Bons®-t a legkönnyebb meleg vízben felmelegített és megszárított késsel vágni.
A Schoko Bons®-t a legkönnyebb meleg vízben felmelegített és megszárított késsel vágni.
Kedvencnek jelölöm
Húsvéti muffinok
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőforma (12 darabos):
12 darab muffin papír
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g porcukor
150 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
80 ml tej
Töltelékhez:
12 darab csokoládétojás (pl., Kinder Schoko- Bons®)
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
70 g vaj vagy margarin
12 darab csokoládétojás (pl., Kinder Schoko- Bons®) félbe vágva
néhány cukorszem
12 darab cukordrazsé pl., Smarties®
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Béleljük ki a muffin formát a muffin papírokkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral, majd szitáljuk egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Kanalazzuk a keveréket 2 evőkanállal a muffin formákba.
Nyomjunk mindegyik közepébe egy csokitojást. Tegyük a formát a sütő közepében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A csokoládét a vajjal vagy margarinnal együtt vízgőz fölött kevergetés közben olvasszuk fel (kb. 35 fok). Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, hogy sűrű állagúvá váljon, időnként keverjük meg, és késsel kenjük a kihűlt muffinokra. a csokitojás feleket helyezzük a muffinokra fülekként. Díszítsük cukor szemekkel és cukordrazséval. Dekortollal rajzoljunk kis orrcimpákat és bajuszokat.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral, majd szitáljuk egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Kanalazzuk a keveréket 2 evőkanállal a muffin formákba.
Nyomjunk mindegyik közepébe egy csokitojást. Tegyük a formát a sütő közepében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A csokoládét a vajjal vagy margarinnal együtt vízgőz fölött kevergetés közben olvasszuk fel (kb. 35 fok). Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, hogy sűrű állagúvá váljon, időnként keverjük meg, és késsel kenjük a kihűlt muffinokra. a csokitojás feleket helyezzük a muffinokra fülekként. Díszítsük cukor szemekkel és cukordrazséval. Dekortollal rajzoljunk kis orrcimpákat és bajuszokat.
Tippek:
A muffinok díszítés nélkül lefagyaszthatók.
A Schoko Bons®-t a legkönnyebb meleg vízben felmelegített és megszárított késsel vágni.
A Schoko Bons®-t a legkönnyebb meleg vízben felmelegített és megszárított késsel vágni.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?