Csokis linzer szilveszterre
Hozzávalók
Csokis linzer szilveszterre
Elkészítés
Elkészítés
Lisztezett felületen egy apróbb hullámos szélű formával kiszaggatjuk.
Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egy picit távolabb egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Majd 1-1 linzert egy kevés baracklekvárral összeragasztunk.
Érdemes a csokizás előtt pár órát pihenni hagyni, mert akkor nem csúszik el a két tészta egymáson.
A csokoládét az olajjal forró vízgőz felett felolvasztjuk, (egy új módszert próbáltam ki, előbb lereszeltem a csokit és így egyenletesebben olvadt fel, szebb lett az eredmény.) majd a linzerek tetejét belemártjuk és hagyjuk a felesleget kicsit lecsepegni.
Majd még a teljes megszilárdulás előtt megszórjuk színes cukorkákkal.
Tálalás
Tárolás
Csokis linzer szilveszterre
Hozzávalók
Csokis linzer szilveszterre
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztezett felületen egy apróbb hullámos szélű formával kiszaggatjuk.
Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egy picit távolabb egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Majd 1-1 linzert egy kevés baracklekvárral összeragasztunk.
Érdemes a csokizás előtt pár órát pihenni hagyni, mert akkor nem csúszik el a két tészta egymáson.
A csokoládét az olajjal forró vízgőz felett felolvasztjuk, (egy új módszert próbáltam ki, előbb lereszeltem a csokit és így egyenletesebben olvadt fel, szebb lett az eredmény.) majd a linzerek tetejét belemártjuk és hagyjuk a felesleget kicsit lecsepegni.
Majd még a teljes megszilárdulás előtt megszórjuk színes cukorkákkal.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?