„Lángos” fánk
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 16 darabra osztjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és letakarva még egyszer kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).
Közben az olajat nagy edényben vagy fritőzben kb. 175-180 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha a zsírba mártott fakanál nyele körül buborékok jelennek meg. Ha fritőzt használunk, vegyük figyelembe a gyártó utasításait.
Formázás:
A megkelt tésztadarabokat laposra nyomkodjuk, kézzel a közepétől kifelé nagyobb tallérrá (kb. 15 cm Ø) kihúzzuk úgy, hogy a tészta középe nagyon vékony legyen, a szélén pedig egy vastagabb perem maradjon.
Először a tésztalepények egyik oldalát forró olajban aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk és készre sütjük. A fánkokat konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.
A fánkokat még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Tippek:
Ízletes variációhoz a tésztát csak 1 evőkanál cukorral és vanillincukor, illetve reszelt citromhéj nélkül készítjük el és a megsült fánkokat tejföllel kenjük meg és sajttal megszórjuk.
„Lángos” fánk
Hozzávalók
16 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 16 darabra osztjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és letakarva még egyszer kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).
Közben az olajat nagy edényben vagy fritőzben kb. 175-180 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha a zsírba mártott fakanál nyele körül buborékok jelennek meg. Ha fritőzt használunk, vegyük figyelembe a gyártó utasításait.
Formázás:
A megkelt tésztadarabokat laposra nyomkodjuk, kézzel a közepétől kifelé nagyobb tallérrá (kb. 15 cm Ø) kihúzzuk úgy, hogy a tészta középe nagyon vékony legyen, a szélén pedig egy vastagabb perem maradjon.
Először a tésztalepények egyik oldalát forró olajban aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk és készre sütjük. A fánkokat konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.
A fánkokat még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Tippek:
Ízletes variációhoz a tésztát csak 1 evőkanál cukorral és vanillincukor, illetve reszelt citromhéj nélkül készítjük el és a megsült fánkokat tejföllel kenjük meg és sajttal megszórjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?