
„Lángos” fánk



Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 16 darabra osztjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és letakarva még egyszer kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).
Közben az olajat nagy edényben vagy fritőzben kb. 175-180 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha a zsírba mártott fakanál nyele körül buborékok jelennek meg. Ha fritőzt használunk, vegyük figyelembe a gyártó utasításait.
Formázás:
A megkelt tésztadarabokat laposra nyomkodjuk, kézzel a közepétől kifelé nagyobb tallérrá (kb. 15 cm Ø) kihúzzuk úgy, hogy a tészta középe nagyon vékony legyen, a szélén pedig egy vastagabb perem maradjon.
Először a tésztalepények egyik oldalát forró olajban aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk és készre sütjük. A fánkokat konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.
A fánkokat még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Tippek:
Ízletes variációhoz a tésztát csak 1 evőkanál cukorral és vanillincukor, illetve reszelt citromhéj nélkül készítjük el és a megsült fánkokat tejföllel kenjük meg és sajttal megszórjuk.


„Lángos” fánk
Hozzávalók
16 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 16 darabra osztjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és letakarva még egyszer kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).
Közben az olajat nagy edényben vagy fritőzben kb. 175-180 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha a zsírba mártott fakanál nyele körül buborékok jelennek meg. Ha fritőzt használunk, vegyük figyelembe a gyártó utasításait.
Formázás:
A megkelt tésztadarabokat laposra nyomkodjuk, kézzel a közepétől kifelé nagyobb tallérrá (kb. 15 cm Ø) kihúzzuk úgy, hogy a tészta középe nagyon vékony legyen, a szélén pedig egy vastagabb perem maradjon.
Először a tésztalepények egyik oldalát forró olajban aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk és készre sütjük. A fánkokat konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.
A fánkokat még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Tippek:
Ízletes variációhoz a tésztát csak 1 evőkanál cukorral és vanillincukor, illetve reszelt citromhéj nélkül készítjük el és a megsült fánkokat tejföllel kenjük meg és sajttal megszórjuk.

Legújabb cikkek

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.


Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?