Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

„Lángos” fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

125 ml tej
100 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
50 g cukor
2 darab tojás (M-es)
1 tojássárgája (M-es)

Ezenkívül:

olaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet kis edényben megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 16 darabra osztjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és letakarva még egyszer kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).

Közben az olajat nagy edényben vagy fritőzben kb. 175-180 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha a zsírba mártott fakanál nyele körül buborékok jelennek meg. Ha fritőzt használunk, vegyük figyelembe a gyártó utasításait.

Formázás:
A megkelt tésztadarabokat laposra nyomkodjuk, kézzel a közepétől kifelé nagyobb tallérrá (kb. 15 cm Ø) kihúzzuk úgy, hogy a tészta középe nagyon vékony legyen, a szélén pedig egy vastagabb perem maradjon.
Először a tésztalepények egyik oldalát forró olajban aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk és készre sütjük. A fánkokat konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.
A fánkokat még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.

Tippek:

A fánk nagyon finom Dr. Oetker vaníliaízű desszertöntettel.
Ízletes variációhoz a tésztát csak 1 evőkanál cukorral és vanillincukor, illetve reszelt citromhéj nélkül készítjük el és a megsült fánkokat tejföllel kenjük meg és sajttal megszórjuk.
„Lángos” fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!