Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-meggyes desszert Amarettinivel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

60 g Amarettini (olasz mandulás keksz)
350 g meggy (lecsöpögtetve)
300 ml tej
200 ml habtejszín
40 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Amarettinit desszertestálban (kb. 1 literes) egyenletesen elosztjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, 250 ml-t kimérünk belőle, és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a desszertöntet port, és kb. egy perc alatt kézi habverővel jól összekeverjük, majd belekeverjük a meggyet.

Elkészítés:

A csokoládés pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de 300 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel készítjük el.
A meggyes öntetet elosztjuk az Amarettinin, ráöntjük a megfőzött csokipudingot, majd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Tetszés szerint díszíthetjük néhány Amarettinivel.
A látványos Csokis-meggyes desszert Amarettinivel gazdagított pudingos pohárkrém desszert jeles napokra, ünnepekre vendégvárónak, vagy étkezés után.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!