Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-meggyes desszert Amarettinivel

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

60 g Amarettini (olasz mandulás keksz)
350 g meggy (lecsöpögtetve)
300 ml tej
200 ml habtejszín
40 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Amarettinit desszertestálban (kb. 1 literes) egyenletesen elosztjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, 250 ml-t kimérünk belőle, és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a desszertöntet port, és kb. egy perc alatt kézi habverővel jól összekeverjük, majd belekeverjük a meggyet.

Elkészítés:

A csokoládés pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de 300 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel készítjük el.
A meggyes öntetet elosztjuk az Amarettinin, ráöntjük a megfőzött csokipudingot, majd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Tetszés szerint díszíthetjük néhány Amarettinivel.
A látványos Csokis-meggyes desszert Amarettinivel gazdagított pudingos pohárkrém desszert jeles napokra, ünnepekre vendégvárónak, vagy étkezés után.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!