Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás mascarponés puding

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

35 g cukor
500 ml tej
125 g mascarpone
50 g mandulapálcák vagy szeletelt mandula
300 g áfonya (fekete áfonya)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Puding főzése:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot keverés közben legalább 1 percig főzzük. A mascarponét belekeverjük a még forró pudingba. A forró puding tetejére frissen tartófóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.

Mandula pirítása:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Az áfonyát szemezzük, és megmossuk.

Rétegezés:
A pudingot simára keverjük, majd az áfonyával és a mandulával desszertpoharakba rétegezzük, és tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A pudingot a desszertpoharakba habzsák vagy egy levágott sarkú mélyhűtő tasak segítségével egyszerűen beletölthetjük.
Áfonyás mascarponés puding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!