Áfonyás mascarponés puding
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot keverés közben legalább 1 percig főzzük. A mascarponét belekeverjük a még forró pudingba. A forró puding tetejére frissen tartófóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Mandula pirítása:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Az áfonyát szemezzük, és megmossuk.
Rétegezés:
A pudingot simára keverjük, majd az áfonyával és a mandulával desszertpoharakba rétegezzük, és tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
Áfonyás mascarponés puding
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot keverés közben legalább 1 percig főzzük. A mascarponét belekeverjük a még forró pudingba. A forró puding tetejére frissen tartófóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Mandula pirítása:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Az áfonyát szemezzük, és megmossuk.
Rétegezés:
A pudingot simára keverjük, majd az áfonyával és a mandulával desszertpoharakba rétegezzük, és tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig
100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?