Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás mascarponés puding

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

35 g cukor
500 ml tej
125 g mascarpone
50 g mandulapálcák vagy szeletelt mandula
300 g áfonya (fekete áfonya)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Puding főzése:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot keverés közben legalább 1 percig főzzük. A mascarponét belekeverjük a még forró pudingba. A forró puding tetejére frissen tartófóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.

Mandula pirítása:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Az áfonyát szemezzük, és megmossuk.

Rétegezés:
A pudingot simára keverjük, majd az áfonyával és a mandulával desszertpoharakba rétegezzük, és tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A pudingot a desszertpoharakba habzsák vagy egy levágott sarkú mélyhűtő tasak segítségével egyszerűen beletölthetjük.
Áfonyás mascarponés puding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!