Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos lazac kapormártással

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

kb. 1 csokor kapor
kb. 600 g friss lazac bőrrel (4 darab, egyenként 150 g)
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
100 ml zöldségalaplé
mustár
2 teáskanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Mossuk meg és vágjuk finomra a kaprot.

Elkészítés:

Lazac:
Öblítsük le a lazacfiléket folyó hideg víz alatt, csepegtessük szárazra, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat. Süssük a lazacot a serpenyőben, bőrével lefelé, közepes lángon körülbelül 5 percig. Fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is kb. 2 percig. Vegyük ki a lazacot a serpenyőből.

Kapormártás:
Tegyük a levest, a mustárt, a citromlevet és a crème vega-t egy serpenyőbe, keverjük össze, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot. Ízlés szerint fűszerezzük a citromos kapormártást, és tálaljuk a lazacfilékkel.

Tipp:

Köretnek a sült krumpli kiváló választás.
Citromos lazac kapormártással

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!