Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós pereces brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Sütéshez:

sütőforma (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
kb. 40-50 g sós kisperec

Karamellszószhoz:

200 ml habtejszín (30%-os)
150 g kristálycukor
40 g vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a formába öntjük, a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található), majd kirakjuk a sós perecekkel. A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Karamellszósz:
2-3 evőkanál habtejszínben simára keverjük a keményítőt. A kristálycukrot egy vastag aljú serpenyőbe szórjuk, és alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd visszahelyezzük a serpenyőt a tűzre, és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagúvá válik. Ekkor belekeverjük a vajat vagy margarint is, és kevergetve hagyjuk benne elolvadni. Végül belecsorgatjuk a keményítővel elkevert tejszínt, forráspontig melegítjük, és hagyjuk sűrűsödni. A kész karamellszószt lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

A brownie-t szeletekre vágva, karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.

Tipp:

Gazdagíthatjuk a sütemény tésztáját 100 g hántolt, durvára vágott török- vagy földimogyoróval.
Sós pereces brownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!