Sós pereces brownie
Hozzávalók
Sütéshez:
sütőforma (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
kb. 40-50 g sós kisperec
Karamellszószhoz:
200 ml habtejszín (30%-os)
½ teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
150 g kristálycukor
40 g vaj vagy margarin
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a formába öntjük, a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található), majd kirakjuk a sós perecekkel. A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Karamellszósz:
2-3 evőkanál habtejszínben simára keverjük a keményítőt. A kristálycukrot egy vastag aljú serpenyőbe szórjuk, és alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd visszahelyezzük a serpenyőt a tűzre, és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagúvá válik. Ekkor belekeverjük a vajat vagy margarint is, és kevergetve hagyjuk benne elolvadni. Végül belecsorgatjuk a keményítővel elkevert tejszínt, forráspontig melegítjük, és hagyjuk sűrűsödni. A kész karamellszószt lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A brownie-t szeletekre vágva, karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a formába öntjük, a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található), majd kirakjuk a sós perecekkel. A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Karamellszósz:
2-3 evőkanál habtejszínben simára keverjük a keményítőt. A kristálycukrot egy vastag aljú serpenyőbe szórjuk, és alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd visszahelyezzük a serpenyőt a tűzre, és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagúvá válik. Ekkor belekeverjük a vajat vagy margarint is, és kevergetve hagyjuk benne elolvadni. Végül belecsorgatjuk a keményítővel elkevert tejszínt, forráspontig melegítjük, és hagyjuk sűrűsödni. A kész karamellszószt lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A brownie-t szeletekre vágva, karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Gazdagíthatjuk a sütemény tésztáját 100 g hántolt, durvára vágott török- vagy földimogyoróval.
Kedvencnek jelölöm
Sós pereces brownie
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Sütéshez:
sütőforma (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
kb. 40-50 g sós kisperec
Karamellszószhoz:
200 ml habtejszín (30%-os)
½ teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
150 g kristálycukor
40 g vaj vagy margarin
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a formába öntjük, a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található), majd kirakjuk a sós perecekkel. A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Karamellszósz:
2-3 evőkanál habtejszínben simára keverjük a keményítőt. A kristálycukrot egy vastag aljú serpenyőbe szórjuk, és alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd visszahelyezzük a serpenyőt a tűzre, és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagúvá válik. Ekkor belekeverjük a vajat vagy margarint is, és kevergetve hagyjuk benne elolvadni. Végül belecsorgatjuk a keményítővel elkevert tejszínt, forráspontig melegítjük, és hagyjuk sűrűsödni. A kész karamellszószt lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A brownie-t szeletekre vágva, karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a formába öntjük, a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található), majd kirakjuk a sós perecekkel. A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Karamellszósz:
2-3 evőkanál habtejszínben simára keverjük a keményítőt. A kristálycukrot egy vastag aljú serpenyőbe szórjuk, és alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd visszahelyezzük a serpenyőt a tűzre, és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagúvá válik. Ekkor belekeverjük a vajat vagy margarint is, és kevergetve hagyjuk benne elolvadni. Végül belecsorgatjuk a keményítővel elkevert tejszínt, forráspontig melegítjük, és hagyjuk sűrűsödni. A kész karamellszószt lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A brownie-t szeletekre vágva, karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Gazdagíthatjuk a sütemény tésztáját 100 g hántolt, durvára vágott török- vagy földimogyoróval.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?