Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütés nélküli rénszarvas sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

kb. 20x30 cm- es sütőkerethez

sütőpapír

Tortaalaphoz:

150 g vaj vagy margarin
150 g vajas keksz
60 g sós perec

Krémhez:

500 g mascarpone krémsajt
250 g félzsíros túró
150 g porcukor
200 ml habtejszín

Díszítéshez:

12 darab sós perec
cukorszemek, csokipasztilla, esetleg Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tortalaphoz a vajat vagy margarin kis edényben közepes hőmérsékleten megolvasztjuk. A kekszet és a sós perecet finom morzsává daráljuk, majd összekeverjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütőkeretet. A kekszmorzsás masszát elosztjuk a tepsiben, és jól lenyomkodjuk, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A krémhez a tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A krémsajtot, a túrót, a habtejszínt és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A narancshéjat, a zselatin fix-et és a kakaót rövid idő alatt belekeverjük. A krémet belekeverjük a tortabevonóba, és gőz fölött röviden felmelegítjük, és simára keverjük. A krémet egyenletesen elosztjuk a kekszes tortalapon, elsimítjuk és a süteményt legalább 3 órára hideg helyre tesszük.

Röviddel tálalás előtt eltávolítjuk a sütőkeretet, és a sajttortát kb. 16 szeletre vágjuk. A sós pereceket elfelezzük, és minden szeletre teszünk egyet-egyet agancsként. A csokipasztillákkal az orrokat, a cukorszemekkel pedig a szemeket mintázva (esetleg használjunk dekortollat) a 16 rénszarvast helyezünk a krémre, majd azonnal tálaljuk.

Tipp:

Narancshéj helyett keverhetünk a süteménybe mézeskalács fűszerkeveréket is ezzel megváltoztatva a sütemény ízét.
A Sütés nélküli rénszarvas sajttorta kreatívan dekorálható, ünnepi jellegű sütemény jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!