
Sütés nélküli rénszarvas sajttorta



Hozzávalók
kb. 20x30 cm- es sütőkerethez
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütőkeretet. A kekszmorzsás masszát elosztjuk a tepsiben, és jól lenyomkodjuk, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A krémhez a tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A krémsajtot, a túrót, a habtejszínt és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A narancshéjat, a zselatin fix-et és a kakaót rövid idő alatt belekeverjük. A krémet belekeverjük a tortabevonóba, és gőz fölött röviden felmelegítjük, és simára keverjük. A krémet egyenletesen elosztjuk a kekszes tortalapon, elsimítjuk és a süteményt legalább 3 órára hideg helyre tesszük.
Röviddel tálalás előtt eltávolítjuk a sütőkeretet, és a sajttortát kb. 16 szeletre vágjuk. A sós pereceket elfelezzük, és minden szeletre teszünk egyet-egyet agancsként. A csokipasztillákkal az orrokat, a cukorszemekkel pedig a szemeket mintázva (esetleg használjunk dekortollat) a 16 rénszarvast helyezünk a krémre, majd azonnal tálaljuk.
Tipp:


Sütés nélküli rénszarvas sajttorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
kb. 20x30 cm- es sütőkerethez
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütőkeretet. A kekszmorzsás masszát elosztjuk a tepsiben, és jól lenyomkodjuk, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A krémhez a tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A krémsajtot, a túrót, a habtejszínt és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A narancshéjat, a zselatin fix-et és a kakaót rövid idő alatt belekeverjük. A krémet belekeverjük a tortabevonóba, és gőz fölött röviden felmelegítjük, és simára keverjük. A krémet egyenletesen elosztjuk a kekszes tortalapon, elsimítjuk és a süteményt legalább 3 órára hideg helyre tesszük.
Röviddel tálalás előtt eltávolítjuk a sütőkeretet, és a sajttortát kb. 16 szeletre vágjuk. A sós pereceket elfelezzük, és minden szeletre teszünk egyet-egyet agancsként. A csokipasztillákkal az orrokat, a cukorszemekkel pedig a szemeket mintázva (esetleg használjunk dekortollat) a 16 rénszarvast helyezünk a krémre, majd azonnal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?