Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütés nélküli rénszarvas sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

kb. 20x30 cm- es sütőkerethez

sütőpapír

Tortaalaphoz:

150 g vaj vagy margarin
150 g vajas keksz
60 g sós perec

Krémhez:

500 g mascarpone krémsajt
250 g félzsíros túró
150 g porcukor
200 ml habtejszín

Díszítéshez:

12 darab sós perec
cukorszemek, csokipasztilla, esetleg Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tortalaphoz a vajat vagy margarin kis edényben közepes hőmérsékleten megolvasztjuk. A kekszet és a sós perecet finom morzsává daráljuk, majd összekeverjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütőkeretet. A kekszmorzsás masszát elosztjuk a tepsiben, és jól lenyomkodjuk, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A krémhez a tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A krémsajtot, a túrót, a habtejszínt és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A narancshéjat, a zselatin fix-et és a kakaót rövid idő alatt belekeverjük. A krémet belekeverjük a tortabevonóba, és gőz fölött röviden felmelegítjük, és simára keverjük. A krémet egyenletesen elosztjuk a kekszes tortalapon, elsimítjuk és a süteményt legalább 3 órára hideg helyre tesszük.

Röviddel tálalás előtt eltávolítjuk a sütőkeretet, és a sajttortát kb. 16 szeletre vágjuk. A sós pereceket elfelezzük, és minden szeletre teszünk egyet-egyet agancsként. A csokipasztillákkal az orrokat, a cukorszemekkel pedig a szemeket mintázva (esetleg használjunk dekortollat) a 16 rénszarvast helyezünk a krémre, majd azonnal tálaljuk.

Tipp:

Narancshéj helyett keverhetünk a süteménybe mézeskalács fűszerkeveréket is ezzel megváltoztatva a sütemény ízét.
A Sütés nélküli rénszarvas sajttorta kreatívan dekorálható, ünnepi jellegű sütemény jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!